A lassan 45 éves videojáték évfordulójára összefogott a Taito és a Google, hogy új, magával ragadó AR-élményben védhesd meg a Földet.

Az ikonikus játéktermi SPACE INVADERS megjelenésének 45. évfordulójának tiszteletére a játék fejlesztőjével, a TAITO-val és a Unit9-cel együttműködve a Google játszótérré változtatja a világodat – a kiterjesztett valóságnak (AR) köszönhetően. Az IT-óriáscég a saját blogján jelentette be, hogy a játék több platformra is elérhetővé vált.

Forrás: Google

A SPACE INVADERS: World Defense Android és iOS rendszereken elérhető mobiljáték, ami arra hívja a játékosokat a világ minden tájáról, hogy menjenek ki a szabadba és védjék meg a Földet. A Space Invaders idegen hódítói épületekből és háztetőkről ugrálnak, építmények mögé bújnak el vagy az égen lebegnek. Akárhogy is, neked meg kell találnod és el kell pusztítanod a kiterjesztett valóságban megjelenő idegeneket!

A globális játszótér lényege, hogy a világ minden táján élő játékosoknak együtt kell működniük a Föld megmentéséért.

A játékosok felfedezhetik a saját környéküket, hogy új Space Invaderekre bukkanjanak, és pontokat szerezzenek, ha azokat sikerül elpusztítani. Mindeközben különleges power-upokat oldhatnak fel, versenyezhetnek a barátaikkal a saját otthonuk közelében elért legnagyobb pontszámért, és AR-szelfivel oszthatják meg eredményeiket a közösségi médiában. A játék a Google ARCore-ja és Geospatial API-ja segítségével jeleníti meg a játékos közvetlen környezetét, valamint a közeli épületeket, tájakat és egyéb építészeti elemeket, aztán mindezeket magával ragadó pályákká változtatja a telefonok kijelzőjén – a való világban, valós időben, de még a helyi időjáráshoz is alkalmazkodik.

Szeretnéd megmenteni a bolygót az AR-ben újjászületett Space Invadersben? A játékot Androidra és iOS-re is letöltheted.

De ha más kütyük is kellenének, hogy elüsd a szabadidőt:

Annyira felesleges nyári kütyük, hogy már meg sem lennél nélkülük

×