Kellemesen ismerős, mégis elképesztően látványos lesz a csőszerelő fivérek legújabb kalandja, a Super Mario Bros. Wonder. Itt a premierdátum!

2023.07.17. – Az új játék – ami végre hivatalos megjelenési dátumot is kapott a Nintendotól – színes visszatérés a franchise dicsőséges 2D-s napjaihoz. Az elmúlt években portok, remake-ek és egy kiváló 3D-s világban játszódó launch cím is megjelent a Switchre a Super Mario sorozatban, de ezek sok szinten eltértek a klasszikusok hangulatától. Most szerencsére ez utóbbiból is visszakapunk valamit. A 2023. júniusi Nintendo Direct során bejelentett Super Mario Bros. Wonder csatlakozik számos más, nagy érdeklődéssel várt játékhoz, amelyek a következő hónapokban érkeznek Switch-re – vette észre a GameSpot. Ahogy az várható volt, az új Super Mario Bros. rengeteg power-upot tartalmaz.

Forrás: Nintendo

Mechanikailag a Super Mario Bros. Wonder egy olyan játéknak tűnik: nem távolodik el a jól bevált 2D-s játékmenetétől, de van egy új kreatív rétege is, ami az egyik legfontosabb új funkcióból ered. A Wonder Flowers egy új gyűjtögetnivaló, amit Mario utazása során szedhetsz fel, és ezek a virágok átírhatják a téged körülvevő Gombakirályság valóságát. A görbületi csövek életre kelnek, Mario tésztatestet kap, és a karakterek furcsa módon átalakulnak, hogy egy új szintű káoszt adjanak a pálya minden egyes futamához.

A játék grafikailag is úgy néz ki, mintha a végletekig feszítené a Switchet határait,

hiszen ez a színes kiruccanás az egyik legrészletesebb környezetet és karakterdizájnt kínálja, amit Mario-játékban valaha láttunk. A Super Mario Bros. Wonder alapvetően még mindig a tökéletes pályafutásról szól, de a Wonder Flowersnek köszönhetően kiszámíthatatlanabb dizájnnal, így az utóbbi idők egyik legmeglepőbb Mario-játéka lehet. Mario és Luigi ismét főszereplők, és ahogy a trailerben is látható, Toad, Peach hercegnő, Daisy hercegnő és Yoshi is játszható lesz. Újra együtt a banda, hogy felvegyék a harcot Bowserrel.

 

Ja, multiplayer

Négy játékos is összeállhat egyszerre, és úgy tűnik, a karakterek bármilyen kombinációjával játszhattok: lehet egyszerre négy Mario, vagy négy Daisy is – ez nem okoz gondot a Wonder valóságában. Azt viszont egyelőre nem tudni biztosan, hogy a játékban lesz-e kooperatív játék, egy kanapén ülő négy személy számára, de két játékos összefogása a korábbi tapasztalatok alapján elég sanszos, hogy menni fog.

A Super Mario Bros. Wonder 2023. október 20-án érkezik Nintendo Switchre, és már most előrendelhető a játék fizikai és digitális kiadása is.

És ha érdekel egy ínyenc falat is a franchise-ból:

Ingyen nézhető minden idők első játékadaptációja, az elfeledett és eltűnt Super Mario-anime

×