Európában is elstartolt a szolgáltatás.

2023.07.13. – A Google februárban jelentette be, hogy hadba szállnak az OpenAI ChatGPT-vel és az erre épülő Binggel. A saját, mesterséges intelligenciával felvértezett chatbotjukat Bardra keresztelték, viszonylag gyorsan meg is jelent a piacon. Az előbb említett megoldásokkal ellentétben azonban az elmúlt hónapokban csak néhány kiválasztott országban működött. Eközben a ChatGPT és a Bing már javában megvetette lábait a teljes európai, így a magyar interneten is.

Az ír adatvédelmi hatóságnak köszönhetjük ezt a csúszást. Állításuk szerint a Google nem adott át elég információt arról, hogy miként maradnak biztonságban a felhasználói adatok a Bard használata során. Úgy tűnik, hogy az óriáscég benyújtotta a szükséges dokumentumokat, zöld lámpát kapott az európai terjeszkedés.

Mostantól a magyar felhasználók is használhatják a Google Bardot!

A bard.google.com/ weboldalt felkeresve egy Google-fiók birtokában bárki kipróbálhatja az újdonságot. Külön öröm, hogy magyarul is tud a chatbot. A Google időközben fejlesztette a Bard képességeit. Ennek köszönhetően lehet állítani a hangnemét, de a Text-To-Speech funkciónak köszönhetően már fel is olvashatja a válaszokat. Az óriáscég gyakorlatilag naponta frissíti a 46. nyelven elérhető chatbotot, nem akar lemaradni a konkurenciától. Az európai nyitás hatalmas mérföldkő a Bard számára, remélhetőleg a Google keresőben rejlő potenciállal felvértezve a ChatGPT és Bing mellé érkezhet stabil harmadik szereplőként a piacra.

Forrás: HVG

Képes vagy-e megkülönböztetni a valódi fotókat az AI generált képektől?

×