Tudunk egy király programot, ha Xbox tulajként nem akarsz pecsenyére sülni a napon.

2023.07.11. – Még a tikkasztó nyári hőség sem állhatja útját az idén 10. évébe lépő ID@Xbox kezdeményezés idei gigantikus demófesztiváljának, amely keretében több tucat – összesen 40 – még javában készülő, megjelenés előtt álló ígéretes független alkotást próbálhat ki mindenki, akinek pihen egy Xbox a tévéje alatt-mellett-fölött.

A Microsoft független indie fejlesztőket megtámogató programja eredetileg még 2013-ban indult, és egyetlen célja a király játékok megszületésében való segítségnyújtás. Ennek egyetlen feltétele, hogy az alkotásoknak meg kell jelennie Xbox konzolokra is – tulajdonképpen így vált a redmondi masina az évek múlásával egy fantasztikus indie keltetővé, amire az ID@Xbox révén már több mint 3000 remek játék készülhetett el.

A Microsoft ugyanakkor nem csak financiálisan nyújt segítő jobbot, hanem az átlagosnál próbálja láthatóbbá is tenni ezeket a független címeket, melyek máskülönben könnyen és nagy eséllyel eltűnnének a AAA-s tengerben. Az egy teljes hétig, egészen július 17-ig tartó ID@Xbox Summer Demo Fest kifejezetten ezt a célt szolgálja, amely ingyenesen kipróbálható játékok garmadáját zúdítja a meleget csak túlélni akaródzó játékosok nyakába.

Hogy pontosan mely címekre próbálhatunk rá, azt még jótékony homály fedi, a teljes listát majd 19:00-kor az amerikai IGN YouTube-csatornáján megejtett ID@Xbox Showcase során fogják leleplezni. A játékdemók ezután szinte azonnal elérhetővé válnak, amit az Xboxot elindítva rögtön a Dashboardon fogsz megtalálni.

Addig viszont itt egy menő játékkvíz:

MEGAKVÍZ: Felismered-e a videojátékok legikonikusabb fegyvereit?

×