Elég olcsón megúszta a Ubisoft irodáihoz bosszúból kommandót riasztó fiatal srác, aki máshol már a börtön ablakából integetne.

2023.07.10.- A 22 éves Y4nnOXX felhasználónév alatt R6: Siege-ező Yanni Ouahioune még 2020 novemberében riasztotta a francia rendőrség különleges egységét a Ubisoft montreali irodájához, mondván, hogy egy felfegyverzett elkövető több bent tartózkodó alkalmazottat is túszul ejtett. A kommandósok gyorsan kiértek a helyszínre, amit megfelelően biztosítottak, mialatt az irodában tartózkodó fejlesztők a nagy pánikban szobákban barikádozták el magukat, vagy a tetőre menekültek.

Miután sikeresen és biztonságosan kiürítették az épületet, viszonylag hamar kiderült, hogy hamis bejelentésről volt szó, amit aztán a 22 éves Ouahioune-hoz vezettek vissza. A nyomozás során azt is kiderítették, hogy nem ez volt az első hasonló ügye: korábban egy franciaországi kormányhivatal oldalát DDoS-olta, illetve halálos fenyegetéseket küldött a Minecraft fejlesztőinek is.

A Ubisofttal akkor éppen az volt a problémája, hogy a nem megfelelő játékbeli viselkedése miatt többször is kitiltották a Siege-ből.

A Montreal Gazette hírportál szerint a bíróság mostanra hozott jogerős ítéletet, amely értelmében Ouahioune-nak három évnyi közmunkát kell végeznie, emellett pedig minden érintettnek kártérítést kell fizetnie. A tárgyalás során a fiú az összes korábbi bűncselekményét elismerte, így azokat, illetve a diagnosztizált mentális problémáit is figyelembe vette a bíró.

Emiatt viszont talán még enyhének is tűnhet az ítélet, hiszen több helyütt már csak a kormányzati szervek megbénítása is komoly bűncselekménynek minősül. Amerikában például a „swattingnak” nevezett hamis rendőri riasztás miatt börtönbe zárhatják az elkövetőt – amire az elmúlt évek tragédiái után egyre több példa akad. Szóval Ouahioune mondhatni elég olcsón megúszta.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Mémek eredete 1. – Így néznek ki kedvenc mémjeink napjainkban

 

×