Még mindig jobb, mint élő homárok közé, vagy álterhes hasba dugni.

2023.07.09. – Valószínűleg nem lövök le hatalmas poént, ha rögtön az elején elárulom, hogy bizony röhögve nyakon csípték azt a férfit, aki 450 darab SSD-vel a testén próbálta meg átlépni a kínai határt. A HKEPC kínai hírportál szerint a letartóztatott csempész közel 33.000 dollár értékben viselt – meg nem nevezett márkájú – M.2 SSD-ket, ami nem kevesebb, mint 11,5 millió forintnak felel meg.

A vámhatóság nem teljesen érti, hogy a férfi miért a Gongbei kikötőn keresztül próbálta átcsempészni az árut Makaóból Zhuhaiba, hiszen az SSD-k fémtartalma miatt a detektorok szinte azonnal bejeleznek, amint áthalad rajtuk. De már a férfi öltözködése és viselkedése is gyanús volt, a beszámoló szerint nagy ballonkabátot viselt, ami a mérete ellenére is itt-ott kidudorodott a több száz SSD-től.

A folyamatos kudarcok ellenére ez az útvonal valamiért még mindig óriási népszerűségnek örvend a csempészek körében, ahol nem is olyan régen egy terhességet színlelő nőt kaptak el az álhasába rejtett több mint 200 Alder Lake chippel, de volt, aki 160 Intel processzorral ugyancsak a testére ragasztva próbálta kicselezni a hatóságokat – természetesen sikertelenül.

A kínai vámosok szerint azért itt próbálkoznak a legtöbbször, mert viszonylag keveset kell mozgatni a csempészárut, melyeket siker esetén hatalmas haszonnal tudnak továbbértékesíteni az olyan platformokon, mint a Goofish. Az óriási kereslet és az ebből származó busás haszon miatt valószínűleg a mostani sikertelen próbálkozás ellenére sem fog apadni a csempészláz, csupán egyre kreatívabb módszerekkel fognak kísérletezni. Egy másik útvonalon például már olyan is történt, hogy 70 videokártyát rejtettek 617 kiló élő homár közé – ami bár igen formabontó, de szintén nem vezetett sikerre.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Felzabálta a kutya a gamer játékait, de a Bethesda nem hagyta annyiban

 

×