A legutóbbi pletykák megbízható szivárogtatótól érkeztek, és fontos dolgokat árultak el. Most más leaker is megerősítette őket.

2023.07.08. – Most már szinte mérget vehetünk rá, hogy a jövő évi Call of Duty játék hol fog játszódni és milyen konfliktusba csöppenünk vele. Az éves megjelenések és a váltakozó fejlesztők bevett mintáját követve (bár idén először úgy volt, elmarad az új cím) 2024-ben is jelenik meg új Call of Duty, amelyet a Treyarch fejleszt. Bár eddig kevés hivatalos információ látott napvilágot a közelgő játékról, úgy tűnik, hogy a szivárgások és a pletykák mind ugyanarra a helyszínre és történelmi időszakra mutatnak.

Forrás: ActiVision

A Treyarch 2010 óta fejleszt játékokat a Call of Duty franchise Black Ops sorozatához. A 2020-ban megjelent Call of Duty: Black Ops Cold War középpontjában az Egyesült Államok és a Szovjetunió közötti, 1980-as években történt titkos műveletek álltak. Ez a cím a Black Ops-sorozat többi részéhez képest is kedvezően szerepelt, és a rajongók kíváncsiak voltak, merre folytathatja a Treyarch. Most úgy fest, ki is derült.

Folytatódik a Black Ops sztorija?

A Twitteren korábban az ismert Call of Duty-bennfentes, Modern Warfare II Informer szivárogtatatta ki a Treyarch következő játékának témáját, illetve azt, hogy az a Black Ops Cold War közvetlen folytatása lesz. Ennek megfelelően az 1990-91-es Öbölháborút dolgozza fel. Ezt az állítást most egy másik ismert leaker, CoD_Perseus is megerősítette, azt állítva, hogy ez a helyszín már a tavalyi nagy Call of Duty-szivárogtatások idején felmerült.

A mostani pletykák nem árulnak el semmit a cselekményről azon túl, hogy hol lesz a sorozatban elfoglalt helye és melyik az a konfliktus, amire épül. A Black Ops Cold War szereplőinek, így Adlernek és Perseusnak a sorsát tehát még nem ismerjük, de nem elképzelhetetlen, hogy visszatérnek. Mégis, a jelenlegi pletykák több mint elég információt nyújtanak ahhoz, hogy a rajongók tovább vitatkozzanak és spekuláljanak – egészen addig, amíg a Treyarchtól nem érkezik konkrét infó.

Az értesülést a fejlesztők és a kiadó sem erősítette meg (igaz, nem is cáfolta), de a szivárogtatók eddigi munkásságát ismerve simán komolyan vehetjük.

Egyébként logikus is lenne, ha a következő Black Ops játék az Öbölháború idején játszódna. A Black Ops Cold War az 1980-as évekbe, a hidegháború végére helyeződött, az 1990 és 1991 között zajló Öbölháború pedig a hidegháború végén zajlott. Akkor, amikor a Szovjetunió a végső összeomlása felé tartott. Ez egy érdekes időszak és méltó lezárása lenne a Black Ops-sztori idővonalán.

Ha addig is friss CoD-élményekre vágynál:

Egyedül veretem, veterán – Ezekkel a Call of Duty módokkal játszunk egy hétig

×