Hatalmas lyuk tátong a Steam rendszerén, amit a streamer észre is vett, majd gátlástalanul kihasznált, és jó nagyot kaszált rajta.

2023.07.06. – Mindent összevetve a Steam egy nagylelkű digitális játékáruház: sok ingyenes játék és akció van, meg egy rendkívül hasznos pénzvisszatérítési rendszer. Ez utóbbit viszont biztosan megbánta, miután egy YouTuber csúnyán visszaélt a refund lehetőséggel. A Steam szabályzata ugye kimondja, hogy a felhasználók visszatérítést kérhetnek minden olyan teljes PC-s játékra, ami kevesebb mint két hete van a birtokukban, és ez idő alatt kevesebb mint két órát játszottak vele. Magyarul: ha veszel egy új játékot, és viszonylag hamar rájössz, hogy valamiért utálod, vagy nem fut jól a gépeden, visszakérheted a pénzed, ami rendkívül hasznos dolog.

Meg – mint kiderült – alkalmas a visszaélésekre.

Amint arról a RetroResolve beszámolt, egy YouTuber azt állítja, hogy felfedezett egy exploitot, amellyel „végtelen mennyiségű ingyenes játékot” lehet szerezni a Steam Summer Sale alatt.

Forrás: Gaming Bible

Ezúton szeretnénk hangsúlyozni, hogy nem javasoljuk a módszer leutánzását – egyrészt, mert nem korrekt eljárás, másrészt mert meggyőződésünk, hogy a Steam hamarosan kitalál valamit a hasonló húzások megakadályozására, és ha megteszi, jó sok pénzt bebukhatsz. Egyfajta szűrés már most is létezik: a Steam visszatérítési szabályzata leszögezi, hogy

„annak célja a Steam-en történő címvásárlás kockázatának megszüntetése – nem pedig ingyenes játékok alternatív beszerzési módja. Ha úgy tűnik számunkra, hogy visszaélsz a visszatérítésekkel, lehet, hogy nem kínáljuk fel neked őket”.

Mivel nagyon jó esély van rá, hogy a végén sok pénzedbe kerül a buli, még egyszer: NE PRÓBÁLD KI, oké? Oké. Akkor nézzük!

A The Spiffing Brit csatornát működtető YouTuber nemrég közzétett egy videót, amiben elmagyarázza, hogyan sikerült jelentős mennyiségű pénztárca feltöltést szereznie a jelenleg futó Steam Summer Sale során kiosztott cserekártyák gyűjtésével és értékesítésével. Július 13-ig a felhasználók minden egyes 10 dollár (nagyjából 3500 forint) után, amit a Steam Store-ban költenek el, Summer In The City digitális gyűjtőkártyát kapnak. Ezeket aztán a közösségi felületeken el lehet adni, igaz, nem túl sok pénzért: darabja kb. 10-20 forintnyi centet ér. De ha nagyon nagy mennyiségben töltöd fel és értékesíted őket, sok kreditet kaszálhatsz vele – de Te ugye nem vetemedsz érte olyan hülyeségre, mint a The Spiffing Brit?

Így csinálta

A YouTuber a videóban elmagyarázta, hogy kaszált a kártyákon. Először is a Summer Sale keretében hatalmas mennyiségű játékot vásárolt, eladta az értük járó cserekártyákat, majd refundolta a játékokat. Ezzel nem csak a game-ekért kiadott pénzt kapta vissza, hanem a zsebében maradt egy nagyobbacska összeg is, amit a kártyák eladásából szerzett. Az, hogy a streamer hírneve mekkora csorbát szenvedett, nem tudni, de tény: ha rossz szájízt hagyott is, legalább rávilágított egy jókora mechanikai hibára, amit a Steam nem feltételezett, hogy bárki érdemben kihasználna. A kis naiv.

Amúgy itt egy kis ízelítő a Summer Sale-ből:

Nyári Sale, heves viharok – Mutatjuk a Steam Vásár legjobb akcióit

×