Bár rengeteg tartalommal frissült a játék, a Steam adatok szerint elég komoly játékosbázist vesztett a Halo Infinite.

2023. 07.05. – Őszinte leszek, pont a napokban láttam egy Halo videót, és rögtön az volt a gondolatom, hogy miért akar valaki ezzel a játékkal játszani? Oké-oké, annak idején, amikor Xboxon megjelent és lehetett a haverokkal együtt játszani, nagy élmény volt, elismerem. De manapság, az online FPS-ek világában miért lehet vonzó a Halo? Ezt majd megmondjátok ti, mindenesetre tény, hogy a 2021-es indulást követően a Halo Infinite gyakorlatilag haldoklik.

A játékosok egyik legnagyobb problémája a tartalom hiánya volt, valamint hogy az extra tartalmakért külön fizetni kellet. Kétségtelen, hogy ez már nem az az Xbox zászlóshajó, ami sok évvel ezelőtt volt. Bár az elmúlt időszakban rengeteg tartalomfrissítés történt, a játékosbázist nem igazán sikerült megtartani.

A Halo Infinite a Steamen elvesztette a játékosbázis 98 százalékát!

Igen, talán a játék koporsóba az utolsó szög az, hogy az aktív felhasználók száma 98%-os csökkenést mutat a Steamen. Egy néhány nappal ezelőtti Reddit bejegyzés a Steam statisztikákat mutatja be. A játék 24 óra még 6000 játékost sem érdekelt a Steamen. Vegyük figyelembe, hogy ez egy 500 millió dolláros játék. Vannak évtizedekkel ezelőtt megjelent indie játékok, amik jóval kevesebb pénzből készültek, és amik még ma is sikeresek – írta a Reddit felhasználó.

Így fest a dolog a megjelenés óta. A kezdeti 102 ezres átlag játékosszám mára csupán 3 ezer körül van.

A kommentekből persze kiderül, hogy sokan nem lepődtek meg, mivel sok a fizetős tartalom és nagyon sokat kell várni a frissítésekre.

„A multiplayer mód eleinte szórakoztató volt, de az extrém monetizáció miatt a fejlődés értelmetlennek tűnt. A kampányból hiányzott a sorozat korábbi részeinek feszes pályatervezése. Összességében a játékban egyszerűen nem volt semmi, ami ott volna, annak ellenére, hogy régóta rajongója vagyok a sorozatnak.” – írta egy játékos.

Kétséges, hogy a Halo valaha is olyan cím lesz, mint egykor volt. Az igazi rajongók valószínűleg még szívesen előveszik a játékot, de legyünk őszinték: amikor ilyen sok online multiplayer játék van a piacon, nem biztos, hogy eszünkbe jut a Halo. Vajon miért?

Ezt láttad?

Van értelme? – Kitiltják az osztálytermekből a mobilt és az okosórát

×