Érdekesség, hogy 45 meccs után csak egy League of Legends bajnok büszkélkedhet 100 százalékos pick és ban aránnyal.

A 2023-as LEC Summer Split első része július 3-án ért véget. Ami viszont érdekes, hogy 45 meccs után csak egy League of Legends bajnok büszkélkedhet 100 százalékos pick és ban aránnyal.

Ez a bajnok a League névsorának legújabb tagja, Milio. A Gentle Flame március 23-án került be a játékba a 13.6-os frissítéssel és gyorsan meghódította mind a mezei, mind a profi játékosok szívét. Az Oracle’s Elixir statisztikai oldal szerint a 2023-as LEC nyári szezonban 100 százalékban volt jelen, 17 meccsen játszották, a maradék 28-on pedig tiltották.

Milio egyedülálló kittel rendelkezik, ami igazán erős támogatóvá teszi a jelenlegi metában. Alap képességeiben gyógyító és tömegkontroll eszközökkel operál, valamint az ellenséges CC-t gyógyító és törlő AoE ultival rugalmas bajnoknak számít, aki tökéletesen illeszkedik agresszív és védekező csapatkompozíciókhoz.

Persze ez nem csak az európai elitnek tűnt fel. Szintén az Oracle’s Elixir szerint 97,5 százalékkal ő a legtöbbet választott és tiltott bajnok a 2023-as LPL Summer Splitben is. Mindezek mellett a 2023-as LCK Summer Splitben is ő áll a P&B tabella élén, 97,9 százalékos mutatóval.

Ezt olvastad már?

Fogd meg a söröm: 13 gamer tipp, hogy tényleg élvezd a nyarat

×