Hiába szoktad meg, hogy lassan boltba se mehetsz jelszó nélkül, még mindig idegesítő folyton újat kitalálni. Ennek lehet vége ezzel az appal.

Jelszókezelő alkalmazásból jó pár akad, de annál kevesebbet mersz minden fenntartás nélkül használni, ugye? Van viszont egy közkedvelt, szuper biztonságos jelszókezelő, amit ugyanaz a csapat alkotott, akik a Proton Mailt, és most ingyenesen is hozzáférhető – szúrta ki a HVG.

Forrás: Freepik

A Safarira egyelőre nem, de más böngészőkre megjelent Proton Pass Free egy olyan díjmentes bővítmény, amiben korlátlan számú hitelesítő adatot és jegyzethet védhetsz le. A jelszó az e-mail rendszerhez hasonló módszerrel végpontok közötti titkosítást garantál, és állítása szerint még

ő maga sem képes visszafejteni a felhasználói adatokat.

A felhasználók egyszeri jelszavak generált kódjait is menthetik a Protonnal, ami így lényégében kétfaktoros hitelesítő eszközzé nemesedik. Szuper feature, hogy jegyzetet készíthetsz kényes, nem online adatokhoz, mint a bankkártya- vagy TB-számod.

A havidíj sem magas

Bár a böngésző bővítmény fizetős változata se vágna hanyatt (évenkénti számlázással havi egy dollár), ingyen semmiképpen sem szabad kihagyni ezt a szolgáltatást. Ha úgy döntesz, hogy a havi csupán párszáz forintot sem sajnálod tőlük, akkor sokkal több opció nyílik meg, a korlátlan bejelentkezésektől a nagyobb tárhelyig. A különböző platformokra készült változatok közül itt tudsz választani. A jelszómenedzser iOS-re és Androidra is elérhető, míg a böngésző plugint Chrome, Firefox, Brave és Edge alá tudod telepíteni.

Érdemes beállítani a védelmet, főleg, ha a magyar usertől ennyire telik:

A tiéd közte van? – Magyarországon jelenleg ez a 20 leggyakoribb jelszó

×