Pedig ár-érték arányban a legjobbak között lehet majd.

2023.07.03. – Az AMD 2022 márciusában jelentette be, hogy pár héttel később debütál a korábbi Ryzen 7 5800X továbbfejlesztett változata, az 5800X3D. A 3D megnevezés nem véletlen ebben az esetben, hiszen a processzorra pakolt 3D V-Cache extra gyorsítótárat takarja, melyből leginkább a játékok profitálhatnak. Azóta kiderült, hogy jó lóra tett a vörös óriás, nem véletlen, hogy a 7000-es szériából is érkeztek hasonló példányok idén.

Pár hete felmerült már, hogy egy újabb modell bővítheti a repertoárt. Nagy meglepetésre nem a jelenlegi Ryzen 7000 / AM5 generációról szóltak a hírek, hanem a Ryzen 5600X átdolgozott verziójáról. Sokan úgy gondolták, hogy nem is valósak ezek az információk.

Az AMD azonban nem viccelt, az utolsó AM4-es processzor valóban az 5600X3D lehet!

A 6 mag, 12 szál kialakítás továbbra is megmaradt, az extra gyorsítótár mérete azonban megegyezik az 5800X3D-ben található 96 MB-tal. Nem is véletlenül, hiszen tulajdonképpen leselejtezett 5800X3D-kről beszélhetünk. Két, hibás magot kikapcsolt ezekben a gyártó és egy árnyalatnyival kisebb órajelen futkosnak. A játékbeli teljesítményre még várnunk kell, ám igazán ütős választás lehetne a középkategóriában. Sajnos azonban indokolt a feltételes mód. A processzort kizárólag az Egyesült Államokban, a MicroCenter áruházaiban, helyben vásárolhatják meg a játékosok. Limitált mennyiséggel rendelkezik belőlük maga az AMD is, így értelmetlen lett volna több ország vagy bolthálózat között szétosztani. Nagy kár érte.

Forrás: Videocardz

Ötletes megoldás:

2 TB-os videókártya!? – Fura, de kifejezetten hasznos ötlettel jelentkezett az ASUS

×