Olcsó, de jó mobilt keresel? - Íme a 6 legjobb Androidos telefon 50.000 forint körül

Bár a mobiltelefonok mára az életünk alapvető részeit képezik, nem mindenki akar vagy tud akár több százezer forintot kifizetni csak ezért, hogy erősebb kütyün nyomkodhassa a Facebookot. Sőt, az emberek többsége inkább az alsó-középkategóriából választ magának készüléket, amivel csak egy probléma van: könnyű kifogni rossz és silány termékeket. De sebaj, mert az alábbi cikkben 6 olyan mobilt mutatunk, amit bátran választhatsz, ha nem akarsz 50-80.000 forintnál többet elkölteni rá.

0
 

Bár a mobiltelefonok mára az életünk alapvető részeit képezik, nem mindenki akar vagy tud akár több százezer forintot kifizetni csak ezért, hogy erősebb kütyün nyomkodhassa a Facebookot. Sőt, az emberek többsége inkább az alsó-középkategóriából választ magának készüléket, amivel csak egy probléma van: könnyű kifogni rossz és silány termékeket. De sebaj, mert az alábbi cikkben 6 olyan mobilt mutatunk, amit bátran választhatsz, ha nem akarsz 50-80.000 forintnál többet elkölteni rá.

1. Samsung Galaxy A22 5G

Sajnos a Galaxy A22 5G-t már több helyen levették a polcokról, de ha mégis találunk egyet, akkor mindenképp érdemes tüzetesen megvizsgálni. Bár több tekintetben sem jobb a nem 5G-képes alapmodellnél, mégis egy több mint korrekt mobil, aminek sem üzemidőben, sem gyorsaságban, sem a kijelző minőségében, sem pedig a nappali képeinek minőségében nem találunk rajta fogást.

Negatívum talán, hogy lassan bootol indításkor és újraindításkor, a többi versenyzőhöz képest kicsit súlyosabb darab, este vagy rossz fényviszonyok között pedig konkrétan használhatatlan a kamerája. Minden másra viszont kiváló, és mivel manapság ahol találni belőle, nem kérnek érte többet 60.000 forintnál.

2. Samsung Galaxy A13

A Samsungnak egészen kiváló budget telefonjai akadnak, az A13 pedig az egyik legjobb, amit találhatunk. Fontos ugyanakkor, hogy ne keverjük össze az alap és az 5G-s verziót! Az 5G bár komolyabban hangzik, nem minden téren múlja felül az alapverziót.

Az 5G képes mobil egy picit drágább, de jobb a processzora, több benne a memória és a tárhelyekben is erősebb, ugyanakkor az alapverziónak sokkal jobb a kijelzője és a kamerája. Bár alapvető, hétköznapi használat során nem sok különbséget lehet észlelni a két típus között, de aki sok videót néz, és sok fényképet készít, annak inkább a sima A13 lehet a nyerőbb, amit már 50.000 forint környékén is megvehetünk.

Ha viszont valaki sokat internetezik, használja a közösségi médiát, vagy csak nyomkodja a telefont, annak érdemes kipróbálnia valamelyik szolgáltatónál az A13 5G-t, amiért jellemzően 70-80.000 forintot kérhetnek.

3. TCL 20SE

A TCL nálunk még nem terjedt el annyira, de a 20SE-re mindenképp érdemes szánni pár pillantást, ha olcsó, de jó telefont keres az ember. A készülék bár nem a legerősebb specifikációkkal rendelkezik, átlagos felhasználásra több, mint kiváló. A 48 pixeles főkamerája egészen kiváló, az 5000 mAh-s akksija bőséges, a tárhely terén pedig elég szellős: 128 és 256 GB közül választhatunk.

Újonnan sajnos már nehezen fogunk találni belőle, de mindenképp érdemes rákérdezni a szolgáltatónál vagy a szakboltban. Az utolsó infók szerint körülbelül 50-60.000 forintért vesztegetik, ami ezért a telóért szinte rablás.

4. Motorola Moto G31

A Motoroláról manapság nagyon könnyű megfeledkezni, pedig egészen jó budget telefonokat kínál azoknak, akik nem szeretnének túlzottan sokat költeni. A Moto G31 például egy egészen kiváló választás lehet, ha az ember körülbelül 50-60.000 forintnál nem szeretne többet kiperkálni egy mobilra.

Vízlepergető ház, ennyi pénzért remek minőségű kijelző, egészen hosszú az üzemideje, de még az NFC-t is támogatja. Bár külcsínre nem a legmegkapóbb darab, ennyi pénzért nagyon nehezen találunk nála korrektebbet. Ár-érték arány szempontjából az egyik legjobb üzelet.

5. Nokia G11

A Nokia az elmúlt időszakban nem egy kiváló, de kifejezetten olcsó telefonnal villant már, aminek az egyik igen üde színfoltja a G11. A 2022-ben megjelent mobil bár minden tekintetben középszerű, ezt tessék a lehető legjobb értelemben érteni.

Ha csak átlagos felhasználásra keresünk mobilt, tehát netezésre, meg néhány kép ellövésére, és semmi extra igényünk nincs, nem akarunk játszani rajta és komolyabb dolgokkal fárasztani, akkor már csak az akkumulátor üzemideje miatt is egy jó választás. Az alábbi képen látható 3 napos üzemidő ugyanis nem nagy kamu, bár a gyakorlatban, napi használat mellett valószínűleg ennél szerényebb eredményre képes, szégyenben semmiképp sem marad.

Ha pedig ügyes vagy, akkor már 40-50.000 forintért elhozhatsz egyet szinte bárhonnan.

6. Blackview BV4900

Az elpusztíthatatlan terminátornak si becézett Blackview bár nem egy csúcskészülék, és több helyütt is elmarad a fentiekhez képest, ha egy igazán strapabíró mobilt keresünk remek üzemidővel, akkor nekünk találták ki. Minden téren szürke eminenciás, semmi extrát nem nyújt belül, de az alap dolgokra, amire egy teljesen átlagos ember használná, arra tökéletes.

Azt mondtam már, hogy elpusztíthatatlan? Ja, igen, de ezt nem lehet eléggé hangsúlyozni. A BV4900 a modern idők Nokia 3310-ese, leesik, vízbe pottyan, vagy valakihez hozzá vágod, és semmi baja nem lesz – csak maximum az útjában állónak.

A legjobb pedig, hogy kifejezetten olcsó: már 50.000 forintért is találunk egyet.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Kiderült, hogy az Androidosok vagy az iPhone-osok vezetnek-e jobban?!

 

×