Csütörtöktől szombatig szünet nélkül fog a jelenlegi állás szerint legalább hatvan ember élő szerepjátékozni Budapesttől egy órára.

2023.07.01. – Csütörtöktől szombatig szünet nélkül fog a jelenlegi állás szerint legalább hatvan ember élő szerepjátékozni Budapesttől egy órára. Sokan a karakterükben is alszanak, amely egyébként ebben a műfajban nem példa nélküli. Szörnyekkel és egymással is harcolhatnak majd a játékosok, de a történet diplomáciai vonala is erős lesz.

Tavaly negyvennél is többen játszottak a fővárosi Forsaken LARP élő szerepátékos csapat első országos rendezvényén. A közösség 2023-as, immáron Budapesttől egy órányi autóútra megrendezett második nagyjátékára eddig már hatvannál is többen jelentkeztek. A jelentős érdeklődés miatt meghosszabbított jelentkezés keretében július 9-ig még lehet csatlakozni a játékosok közé.

„Hastios császár uralkodásának 121. évében járunk. Miután a korábbi harcok beálltak, a senki földjén szörnyek bukkantak fel, félig állatok, félig emberek. Az ott élő népek zsoldossereget hoznak létre ellenük, amely vezetésére jelentkező bajnokok közül próbatételeken választanak“ – így kezdődik a Holló és Sárkány című, a pusztavacsi Beliczki tanyán megrendezett középkori fantasy szerepjáték története, Amelyet 2023. július 20-23 között tartanak, a tavalyi visszajelzések alapján egy nappal meg is hosszabbítva a játékidőt. Ez azt jelenti, hogy a játékosok csütörtökön érkeznek, az aznap koraesti kezdéstől a szombat esti lezárásig pedig szünet nélkül zajlik majd a játék – végül a résztvevők vasárnap délután hagyják el a helyszínt.

Bár lesz játéktéren kívüli „out“ terület is, ahol a játékosok tudnak éjszaka sátrazni, többen a játéktéren belül felállított, a történet világába illeszkedő sátrakban fognak, a karakterükben aludni. Ez a szerepjátékosok között nem ritka: bár tavaly a játéktéren kívül zajlott a sátrazás, már akkor is volt, aki hozott magával „korhű” régies sátrat, amit be is rendezett a szerepéhez illően, például kovácsműhelynek.

A játékban a bajnokok – kizárólag ellenőrzött, sérülést nem okozó fegyverekkel zajló -, szombati összecsapása mellett fontos diplomáciai szálak is lesznek az előre megírt alaptörténet szerint. Magukat az eseményeket improvizálva a résztvevők alakítják a LARP műfajának megfelelően, így tovább szőve a sztorit. Vagyis az, hogy a fiktív országokból érkező zsoldosok, kalandozók, veteránok, bajkeverők, kémek, diplomaták és hercegek közül végül ki hogyan tudja az akaratát érvényesíteni, befolyása alá helyezni az új sereget és egymás között felosztani a térséget, ezzel teljesítve a videójátékokhoz hasonlóan kiosztott küldetéseket, az csak rajtuk és a többi játékoson múlik.

„Szellemek, harcosok, politikusok és ezeknek a tetszőleges kombinációi. Az itt lezajló események minden bizonnyal történelmi jelentőségűek lesznek“ – olvasható a leírásban, mely itt érhető el, jelentkezni pedig itt lehet. Az érdeklődők számos karaktertípus közül választhatnak, eldönthetik például szeretnének-e harcolni, vagy inkább intrikát szőnének, a karakterek megalkotása során a szervezők mindenben segítenek.

A LARP a live action role-playing, azaz elő szerepjáték rövidítése. A Forsaken LARP egy budapesti élő szerepjátékos közösség, amely 2022 júliusában alakult. Azóta amellett, hogy már a második országos játékát szervezi, aktív tagja a hazai LARP közösségnek, illetve vasárnaponként rendszeres vívásgyakorlást szervez Kőbányán ellenőrzött, biztonságos fegyverekkel.

Ez is érdekes:

Tényleg senki nem vesz videókártyát? – Nagyon kínos a helyzet Japánban

×