Mivel a forgatás befejeződött, senki sem feltételezte, hogy bármi útját állhatja az Amazon sorozatának. Aztán mégis megtörtént.

Megerősítették az alkotók, hogy a The Boys negyedik évadának munkálatait leállítják, annak ellenére, hogy a forgatást hónapokkal ezelőtt befejezték. Eddig úgy volt, hogy innentől nem üthet be a baj, és a vágóasztalon, meg az effektes stúdiókon szépen átcsorog az utómunka, aztán fel is kerülhet az Amazon Prime kínálatába.

Nos, nem így lesz.

A The Boys következő évadában lesz miért izgulni, de maga a sorozat létezéséért azért nem akartuk lerágni a körmünket. Előzetes egyelőre nincs, és belátható időn belül nem is várható a leállás miatt, pedig az alkotók már megpendítették, hogy benne lesz „a legőrültebb sz@rság, amit még legálisan be szabad mutatni”.

Forrás: Amazon Prime

A The Boys negyedik évadának forgatása áprilisban fejeződött be, de a showrunner Eric Kripke most megerősítette, hogy az utómunkát (ezzel pedig a bemutatót) visszatartják, amíg tart az Amerikai Írószövetség (WGA) sztrájkja. A magasabb béreket, sikerdíjat és évadonkénti minimális foglalkoztatási időt követelő munkabeszüntetés májusban indult. A WGA akkor kezdte vitatni az írói munka aktuális feltételeit a Mozgóképes és Televíziós Producerek Szövetségénél.

 

„Az, hogy mikor érkezik a negyedik évad, attól függ, hogy meddig tart a sztrájk. Egyelőre nincs válasz. Mondjátok meg a stúdióknak, hogy kössenek tisztességes alkut!”

– írta Kripke a Twitteren. A The Boys atyaúristene komolyan veszi az akciót (hiszen maga is író), olyannyira, hogy még a profilképét is a WGA-sztrájk logójára cserélte. Egy rajongó kérdésére azt is elmagyarázta, hogy a forgatás befejezése ellenére miért áll le a munka. „Van egy csomó párbeszéd, amit utólag írunk meg, és a színészek visszajönnek felvenni, hogy segítsenek áthidalni a történet hiányosságait vagy tisztázni egy-egy cselekménypontot. A párbeszédeket is különböző módon szerkesztjük össze. Tehát a folyamat minden szakaszában írunk.”

Egyelőre nem tudni, meddig tart az írósztrájk, de a jelek szerint azok a produkciók is csúszhatnak miatta, amelyek jeleneteit már felvették, hiszen az utóforgatáson ugyanúgy kell írókat alkalmazni. De ők nem dolgoznak egészen addig, amíg nincs tisztességes megegyezés a producerekkel.

Pedig nagyon felcsigázták a népet az alkotók:

A The Boys 4. évada még annál is betegebb, mint amit eddig láttunk

×