Cégvezetőként valószínűleg az a legfontosabb számodra, hogy vállalatod munkafolyamatai a lehető leghatékonyabban működjenek, munkavállalóid motiváltak legyenek, céged pedig sikeresen működjön.

Cégvezetőként valószínűleg az a legfontosabb számodra, hogy vállalatod munkafolyamatai a lehető leghatékonyabban működjenek, munkavállalóid motiváltak legyenek, céged pedig sikeresen működjön. Amennyiben utánajártál, hogy mindennek mi a kulcsa, bizonyára belefutottál már a vállalatirányítási rendszerekbe. Cikkünkben most részletesen végig vesszük, mely területeket tesz hatékonnyá egy ilyen rendszer.

Rugalmas munkaidő

Időbeosztás kezelése: Egy ilyen üzletviteli rendszer lehetővé teszi a munkavállalók számára, hogy hatékonyan kezeljék a munkaidőt, valamint hozzáférjenek időbeosztásukhoz. Egy központi rendszer segítségével az alkalmazottak rögzíthetik az elvégzett munkát, bejegyzéseket szúrhatnak be, és a szabadságkezelés is egyszerűbbé, automatikussá válik.

Munka-magánélet egyensúly: Az előbbi következménye, hogy egy ilyen rendszer segíti a dolgozókat a munka-magánélet egyensúlyának fenntartásában is. A VIR lehetővé teszi az alkalmazottak számára, hogy igényeikhez és kötelezettségeikhez igazítsák munkaidejüket, és így jobban összehangolják a munkát a családi és egyéb személyes teendőikkel.

Produktivitás növelése: Mindebből adódik az is, hogy a munkavállalók produktivitása jelentősen nő. Az egyéni preferenciák szerint beállított munkaidő segíti az alkalmazottakat abban, hogy a számukra megfelelő időpontban és így a legmagasabb hatékonysággal végezzék munkájukat, ami hosszú távon növeli a vállalat teljesítményét is.

Távmunka

Helyfüggetlen munkavégzés: Mi tagadás, a világjárvány jelentősen megváltoztatta ezt a területet a munka világában. Alig maradt olyan cég, ami még ragaszkodik az irodai munkavégzéshez. A vállalatirányítási rendszer lehetővé teszi a dolgozók számára, hogy távolról dolgozzanak. Az alkalmazottak így is hozzáférhetnek az üzleti rendszerhez és az adatokhoz, így lehetőségük van otthonról, más városból vagy akár más országból dolgozni. Ez nemcsak a munkavállalók számára biztosít  nagyobb rugalmasságot, hanem a vállalatoknak is lehetőséget ad arra, hogy a tehetségeket globálisan toborozzák és alkalmazzák.

Kommunikáció és együttműködés: A VIR rendszerek különböző kommunikációs és együttműködési eszközöket biztosítanak a dolgozók számára. Virtuális találkozók, csevegési platformok és dokumentum megosztási lehetőségek segítségével az alkalmazottak könnyedén kapcsolatban maradhatnak egymással és a csapattagokkal, függetlenül attól, hogy hol dolgoznak. Ez elősegíti az információáramlást, az ötletcserét és a hatékonyabb csapatmunkát.

Költségmegtakarítás: Az elavult munkafolyamatok és régi szoftverek nemcsak a gördülékenységet akadályozzák, de felesleges kiadásokkal is együtt járnak. Az automatizált folyamatok és a távmunka jelentős költségmegtakarítást jelenthet mind az alkalmazottaknak, mind a vállalatoknak. A dolgozók nem költenek utazásra és irodai költségekre, míg a vállalatok csökkenthetik az iroda fenntartásának és a berendezéseknek a költségeit.

Az Acterra International a világvezető SAP szoftvercsomagjaival dolgozik. Cégre szabott rendszert tervez és vállalja a kivitelezést és üzemeltetést is.

×