Az Android és iOS rendszerekre egyaránt érkező játék megjelenésével lassan kivezethetik a sikeres Call of Duty: Mobile-t?

Megjelenési ablakot közölt a CoD franchise következő nagy dobásához Bobby Kotick, az ActiVision vezérigazgatója. Egyébként nem jókedvéből, vagy sajtótájékoztatón közölte – vette észre a VGC, hanem a Microsoft-per tárgyalásán, vallomásban. Mint ismert, az IT-óriás pert indított az amerikai versenyhivatal döntése ellen, ami nem engedélyezi neki az ActiVision Blizzard felvásárlását.

A bíróságon elmondottak alapján már nem kell sokat várni a Call of Duty: Warzone Mobile-ra.

A játékról tavaly szeptemberben derült ki a legtöbb érdemi információ: elárulták, hogy az ActiVision’s Shanghai, a Beenox, a Digital Legends és a Solid State stúdiók együttműködésében valósul meg. Ekkor megszellőztették azt is, hogy a megjelenése valamikor a 2023-as évben várható.

Azóta azt is tudjuk, hogy 120 játékost befogadó battle royale arénákra lehet számítani, de lesznek Domination és Team Deathmatch modok is, benne a lehetőséggel a fegyverfejlesztésre.

A tárgyalásokon korábban elhangzott: a Microsoft arra számít, hogy a WZ mobilos változatának hamarosan érkező debütálása egyet jelent majd a 2019-ben megjelent és egy éve már 650 millió letöltésnél járó Call of Duty: Mobile lassú halálával. Az ActiVison viszont most azt állította, hogy hosszútávon folytatni kívánja a játék támogatását, nagy update-ekkel is. Kotick hozzátette: ettől függetlenül nagy erőkkel koncentrálnak a Warzone Mobile megjelenésére, és elhangzott egy közelebbi időablak is arról, hogy mikor lehet rá számítani. Már idén ősszel – erősítette meg a vezérigazgató.

De mennyire erős fegyvertény a CoD a gaming piacon? Ennyire:

PlayStation játékosok milliói csak egyetlen franchise miatt ülnek le játszani

×