A The Password Game ingyenes és online, szóval legfeljebb az idődet rabolja – kivéve, ha értékeled a fejlesztők jól fejlett humorérzékét.

Mindenki ismeri az alkalmazások, közösségi és weboldalak legidegesítőbb tulajdonságát, azt, hogy kb. mindegyik egyedi szabályrendszert állít fel arra, hogy milyen jelszót fogad el. A variációknak vége-hossza nincs onnantól, hogy tartalmaznia kell nagy- és kisbetűt, számot, speciális karaktert, a második pápa nevét, anyád születési dátumát…

Na jó, nem. De elég irritáló feltételek vannak. Még jó, hogy ebből játékot is lehet csinálni!

A Neal Agarwal online játékos gyűjtőoldal legfrissebb címe a The Password Game, ami pontosan az, aminek hangzik: adnod kell egy jelszót, ami persze nem felel meg a szabályoknak, így újabb és újabb variációkat kell szülnöd, egyre elmebetegebb feltételek mentén.

Forrás: Freepik

Én akkor adtam fel, amikor a Wordle játék mai megfejtését is a jelszóba kellett volna illeszteni, hogy bevegye a rendszer. Ennek már nem néztem utána, de az mégis durva, hogy hogy lett mindössze 10 lépés alatt (sokkal több van) a „mandarin” jelszóból az, hogy

VVII@ndarin5juneshell64m82!

Baromi jó, ki ne hagyd, mert az igazán perverz élvezetek csak ezután jönnek! Akinek nálam több ideje volt, a római számok, captchák és matematikai műveletek után még egy online sakkpartiba is belefutott. Ennek a végén persze újabb elemmel kell bővíteni a jelszót. A game az idegeidre akar menni, de Te csak röhögsz az egyre lehetetlenebb lépéseken, hisz’ arra a küzdelemre emlékeztetnek, amit a jelszavak kitalálása és megjegyzése jelent. Isteni! ITT találod – sok más online játék mellett. Vigyázat, addiktív!

De nem árt gyakorolni, mert a magyar jelszavakban nem túl erős nemzet:

A tiéd közte van? – Magyarországon jelenleg ez a 20 leggyakoribb jelszó

×