A spin-offra váratlanul sokan voltak kíváncsiak, és okkal: a vadonatúj The Walking Dead sorozat szuper értékeléseket kap.

Néhány hónappal azután, hogy lezárták a 11 évadon át futó The Walking Deadet (és ennek épp’ ideje volt), elindították a tévés zombiapokalipszis első spin-offját. A The Walking Dead: Dead City egyelőre csak egy rövid, hatepizódos évadra tervezett történetének központjában Maggie és a férjét jó útra térése előtt brutálisan meggyilkoló Negan áll. A két karakter kölcsönhatása már az eredeti sorozatban is erős volt: imádtuk nézni, mennyire gyűlölik egymást, miközben muszáj együttműködniük.

Lauren Cohan és Jeffrey Dean Morgan között annyira működik a kémia, hogy megérte spin-offot készíteni velük

– és az első epizódok magas nézettsége után ebben a gyártó AMC is biztos lehet. A The Walking Dead spin-offja (összesen három lesz, persze a hosszú évek óta külön futó Fear the Walking Deaden kívül) június 18-án jelent meg az AMC-n és az AMC+-on.

Forrás: AMC

A csatorna fejesei büszkén feszíthettek az Armani mellényben, mikor meglátták, hogy a minisorozat nyitányával saját rekordot döntöttek. A The Walking Dead: Dead City első része úgy lett az AMC+ legnézettebb premierje, hogy minden eddigi újonnan indított, vagy visszatérő sorozatot lekörözött.

Az első rész, csak a megjelenés éjszakáján 2.000.000 nézőt vonzott

– számol be közleményben az AMC. A sorozat várhatóan végig erősen fog teljesíteni, hiszen hat hét alatt (július 20-ig) kipörgetik, és eddig nagyon jó a visszhangja. A szájhagyomány sokat hozzátesz még a nézőszámhoz, hiszen horrorhoz képest izmos, 7.9-es értékelést kapott a nézőktől az IMDb-n. Bár a Rotten Tomatoes kritikusai inkább elismerik, mint szeretik (70%), a nézők ugyanezen a platformon szintén imádják (83%) a sorozatot.

 

A Maggie fiának elrablásáról és a holtakkal telezsúfolt Manhattanbe induló mentőakcióról szóló The Walking Dead: Dead City nálunk az HBO Max, vagy a Disney+ kínálatában lesz látható – feltehetőleg ősztől. Ezen kívül még két spin-offra lehet számítani a közeljövőben: Daryl, valamint Michonne és Rick kettősének történetét is külön sorozatban folytatják.

Addig, ha nem láttad, érdemes pótolni az eredeti sorozat fináléját, mert jól sikerült:

Így búcsúzik a kultikus zombisorozat – RIP The Walking Dead

×