Tovább fejlődik a népszerű böngésző.

A Google Chrome fejlesztői az elmúlt időszakban kifejezetten aktívak. Bár a változások jelentős része láthatatlanul, a motorháztető alatt történik, azért valami jut az átlagos felhasználóknak is. Pár héttel ezelőtt kiderült, hogy egy felhasználói felületet megváltoztató csomag is érkezik majd a nyáron, mely látványos fejlesztésekkel bővíti majd a népszerű böngészőt.

Úgy tűnik, hogy egy kényelmi funkciót is kap a Chrome. A frissen bejelentett újdonság elsősorban a látásproblémákkal küzdőknek segíthet, de igazából bárki számára kényelmes lehet majd. A Google egy optikai karakterfelismerővel látja el a böngészőt, hogy a PDF fájlokból felolvasható szöveget kaphassunk. Az új fejlesztésnek a képaláírások sem okoznak gondot, így bármilyen dokumentumra bevethető.

A következő hónapokban érkezik majd a frissítés!

Pontos dátumot nem tudunk, július, augusztust szeretnék megcélozni a Google mérnökei. Az sem titok, hogy később a Chrome-on túl is kiterjesztenék ezt a funkciót, így akár a Drive vagy a Dokumentumok alkalmazásban is találkozhatunk majd vele. Az utóbbi időben több fontos frissítés is érkezett a Chrome-hoz, így mindenképp ajánlott lehet a Chrome Help felületét felkeresni és manuálisan frissíteni, ha ez eddig elmaradt volna.

Forrás: HVG

Problémákat tapasztalsz a Google Chrome böngészővel? – Íme az ok és a megoldás

×