Új korszakába lép a Mortal Kombat, ami látványosabb és brutálisabb, mint bármelyik Mortal valaha.

Vészesen közeledik a teljes sorozatot az elejétől újraindító Mortal Kombat 1 megjelenése, amit még megelőz két tesztidőszak: egy mindenki nyilvános Xbox Series/PS5 stresszteszt, illetve egy csak az előrendelők számára hozzáférhető bétateszt. Előbbire bárki jelentkezhetett, a szerencsésebbek pedig néhány nappal ezelőtt már meg is kapták a belépéshez szükséges kódokat, melyekkel június 23-tól kezdődően egészen június 26-ig verhetik bucira egymást és/vagy a gépet.

A teszt során viszont csak egyfajta demót lehet kipróbálni, amiben erősen korlátozott tartalmakhoz és játszható karakterekhez lehet hozzáférni. A játékosok a klasszikus toronybunyóra és az online gerinckitépésekre próbálhatnak rá néhány hőssel, mint Sub-Zero, Kitana, Kenshi, vagy Liu Kang, de ez is bőven elég ahhoz, hogy megismerjük a legfőbb változtatásokat, újabb mechanikákat és kombókat.

Az egyik ilyen például, hogy most már választhatunk magunknak segítséget, akit a megfelelő időpontban behívhatunk, hogy jól lepofozza az ellenfelet. A mozgás és a kombók közötti animáció is sokkal fluidabb, kevésbé darabos, úgy sokkal egybefüggőbb, mint korábban bármikor, de a dinamikus kamera elhelyezkedése, ki-be zoomolása és elfordulása is kifejezetten jól működik. Kétségtelenül a grafika is sokat fejlődött, bár ezen a téren inkább csak csiszoltak az amúgy máig fantasztikusan kinéző MK11 látványán – bár nem lehet nem észrevenni, hogy az MK1 sokkal vibrálóbb, színesebb, mint más Mortal-játék.

Mindezt egyébként több tartalomgyártó rögzítette, például a hosszú és részletes játékmenet videóiról ismeretes MKIceAndFire is volt olyan kedves, és egy 1 órás felvételben mutatta meg nekünk, hogy pontosan miként is néz ki egy brutális, és kifejezetten látványos bunyó az új Mortal Kombatban PS5-ön. Fontos ugyanakkor, hogy a megjelenésig még sok víz fog lefolyni a Dunán, azaz a NetherRealm a visszajelzések alapján itt-ott szinte biztosan finomhangol még rajta.

A Mortal Kombat 1 szeptember 19-én jelenik meg PC-re, Xbox Series X|S-re, PS5-re és Nintendo Switchre.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Vasvillával SE! – 2023 (eddigi) 17 leghitványabb videojátéka

 

×