A FIFA, a Battlefield vagy éppen a Star Wars Jedihez is kötődő cég váratlanul nagy átalakításokat jelentett be. Reméljük nincs baj!

Teljesen átalakul az EA Games, sőt, át is keresztelik – jelentette be Andrew Wilson vezérigazgató múlt éjjel. A blogbejegyzés szerint a vállalat szerkezeti átalakuláson esik át, és kapásból két nagy divízióra vágják szét.

EA Sports

Ez elvileg a ma ismert formájában, csak önállóan adja ki a jövőben a FIFA, F1, PGA Tour, Super Mega Baseball, Madden NFL és NHL játékokat, valamint a FIFA spinoffjaként megjelenő EA Sports FC-t és a rebootolás előtt álló College Footballt.

EA Gamesből EA Entertainment

Ez az új néven tovább dolgozó ág az átkereszteléssel azt sugallja, hogy már nem csak videojátékokban (hanem jó eséllyel film- és sorozatprojektekben) utazik majd.

Ennél a szétválásnál beszédesebb Wilson nyilatkozata arról, hogy milyen személyi változásokkal jár a vállalat átalakítása. A felhasználói élményért felelős igazgató Chris Bruzzo nyugdíjba megy, a pénzügyi vezető Chris Suh pedig távozik (nem tudni, hogy elküldték, vagy felmondott). A két szakember helyére David Tinson és Stuart Canfield kerül, de Téged inkább az érint, hogy mi lesz közvetlenül azokkal az emberekkel, akik a játékok kreatív felelősei.

Nos, Vince Zampella marad a Battlefield-sorozat felelőse és tovább vezeti a kiadóhoz tartozó Respawn Entertainmentet, ami olyan kedvenceken dolgozik, mint az Apex Legends és a Star Wars Jedi franchise. Samantha Ryant ugyancsak megtartják, hogy a BioWare (Mass Effect, Dragon Age), a Maxis (The Sims), a Full Circle (skate.) és a Motive Studios (Dead Space 2023) fejlesztőit irányítsa. Szintén az EA Entertainment alá fognak tartozni a folytatásban olyan stúdiók, mint a Battlefieldet fejlesztő DICE, Ripple Effect és Ridgeline Games vagy a Need for Speed sorozatot gondozó EA Seattle.

Lehet, hogy a sportbalhé miatt vált szét az EA?

Kamu lehetett a FIFA 23 eCL bajnok játékosválasztása

 

×