Az újjáalakuló DC filmuniverzumban szép lassan lecserélődik a gárda: az új Batman megvan, Flash marad – de KI lesz Superman?

Azt ugye jó ideje tudni lehet, hogy Henry Cavill nem csak a Netflix Vaják sorozatát hagyja ott, hanem a DC univerzumot is, magyarán többször nem préseli bele magát Superman latex búslakodójába. A karakter a tervek szerint 2025 júliusában tér vissza a mozivásznakra, és a rajongók hiába várják Cavillt, aligha gondolja meg magát akár ő, akár a filmstúdió. Sőt, az UNILAD úgy tudja, három ismert színész már célegyenesbe is fordult a szerepért:

mindannyian a videós tesztelés fázisánál járnak, ami azt jelenti, hogy egyikükből biztosan Superman lesz.

Nos, az elég nyilvánvalónak tűnik, hogy Robert Pattinson – sokak meglepetésére (köztük vagyok) – remek Batman lehet, még további éveken át. Ha Joaquin Phoenix Jokere tovább lép a keményvonalas drámából a szuperhősös látványfilmek felé, szintén értelmetlen mást keresni a helyére. A körülötte tomboló botrányok ellenére a DC ugyanígy áll hozzá Ezra Millerhez is, a Flash szerepében, de erre még nem vennénk mérget, mert az új univerzumban lévő első önálló filmje elég gyengécskén nyitott a mozikasszáknál.

Forrás: DCU

Szóval összegezve: már csak egy Supermannal adós a DCU, de úgy tűnik, ez sokáig nem marad így. A két év múlva induló Superman: Legacy több filmes történetében az alábbi három színész valamelyike alakíthatja a kék-piros ruhás földönkívülit – hisz’ a hosszú válogatás végén, amivel bevallottan fiatalítani akarnak, már csak ők lebegnek a rosta tetején.

David Corenswet

Forrás: Netflix

A 30 éves amerikai színész a Pearl (2022), a Miénk a város (2022) és A politikus (2019) sztárja. Képzett színész, a New York-i Juilliard Schoolban diplomázott.

Tom Brittney

Forrás: PBS

32 éves angol színész és producer, akit nálunk leginkább csak a Grantchester bűnei című sorozatban láthatták néhányan, vagy Tom Hanks Apple TV+-os háborús filmjében, A Greyhound csatahajóban valamivel többen.

Nicholas Hoult

Forrás: Empire

Ezt a fickót nem kell bemutatni, ugye? 33 éves brit zseni, A Mad Max: A harag útjából (utolsó szava: „Lássatok!”), az Eleven testekből, a Tolkienból, A menüből, a Deadpoolból és több X-men filmből. Éppen utóbbiban játszott szerepe, Fenevad (Beast) miatt lenne érdekes, ha átnyergelne a Marveltől a DC-hez. Mivel Cavill annyira karizmatikus jelenség, hogy a cseréjétől – bármilyen szerepből távozzon is – feláll az összes szőr a rajongók hátán, megkockáztatjuk: egy hozzá hasonló őstehetségnek lenne csak esélye arra, hogy ne okozzon csalódást.

Egyébként a csajok, vagyis Lois Lane szerepének lehetséges befutói is hárman vannak a hírek szerint (valószínűleg velük együtt zajlanak a videós tesztek): már csak Emma Mackey (Szexoktatás, Barbie), Phoebe Dynevor (A Bridgerton család) és Rachel Brosnahan (A csodálatos Mrs. Maisel) esélyes a szerepre.

Henry Cavill másik legendás szerepéről, amitől búcsúzik, itt írtunk bővebben:

„Besétálunk az oroszlán barlangjába” – Henry Cavill árulkodott a Vaják 3. évadjáról

 

×