A színész számára utolsó sztoriszál minden eddiginél zűrösebbnek ígérkezik a karakterek történetében: állandósul az életveszély.

Nem kell már sokat várni a Netflix fantasy szenzációjának folytatására, ami sajnos egyet jelent Henry Cavill búcsúzásával is. Egyelőre nem tudni, hogy mennyire fogja bevenni a közönség gyomra a színészcserét, de a helyére lépő Liam Hemsworth több évadon át viheti tovább Geralt karakterét, ha jól sikerül a belépő. Ez még odébb van, most mindenki azt figyeli árgus szemekkel, hogy mi fog történni a várva várt 3. évadban, amiről Cavill nyilatkozott is a Netflix híroldalának, a Tudumnak.

„A [Cirire irányuló] fenyegetés most már valódi: hiteles, többé nem elméleti szintű – nagyon is kézzel fogható. És nagyon-nagyon veszélyes. Bárhol is járnak, az oroszlán barlangjába sétálnak be.”

Az alap hangulatot remekül megadta hozzá a színész, ahogy a nemrég kiadott előzetes is, amiben már magyarul feliratozva is közlik a 3. évad érkezésének hivatalos dátumát. Ismét a világpremierrel egy időben kezdhetjük el nézni Geralt, Ciri és Yennefer történetének folytatását.

 

A Netflixnek szokásává vált, hogy a nagy durranásokat nem egyszerre pakolja fel a platformra, hanem kétfelé bontva. Így lesz ez a Vaják következő felvonásával is, ami Cavill számára az utolsó: az évad első négy részét június 29-én, a második négy epizódot pedig szűk egy hónappal később, július 27-én teszik be a kínálatba.

„A 3. évad sok szempontból a csúcspontja mindannak, amit eddig építettünk: láthatjuk, hogy minden megváltozik a kontinensen, és ez szuper izgalmas”

– fűzte hozzá a Tudumnak nyilatkozva Lauren Schmidt Hissrich showrunner.

„Geralt nagyon közömbös volt a háború, az éhínség és a végidők fenyegetésével kapcsolatban” – jegyzi meg Cavill. „Mintha azt mondaná, ‘Nézd, én már csináltam ezt. Ez nem a vég, csak egy újabb harc’. De most már valódi tétje van, mert mindenki Ciri után ered, és ez megváltoztatja az egész szemléletét.”

Forrás: Netflix

Geralt mégis ragaszkodik a semlegességéhez, ami még mindig érintetlen – magyarázza Cavill. „Geralt látta, hogyan működik a politika. Sok minden hihetetlenül önző. Nem számít, hogy ki melyik oldalon áll, mindenki a saját érdekében cselekszik. Ezért Geralt úgy gondolkodik, hogy miért választana oldalt, amikor ugyanaz fog történni?”

Itt azt is elárultuk, hogy merre tart a sorozat a 3. évad után:

Túladagolja a Netflix a Vajákot, vagy tényleg kell ez? Nem csak egy új évadot készítenek elő

 

×