Szinte hihetetlen Rubik Kocka világrekord született.

A 21 éves amerikai Max Park olyan szélsebesen rakta ki a 3x3x3-as Rubik Kockát, hogy a menetszél adja a másikat. A fiatal srác a kaliforniai a Pride in Long Beach 2023 rendezvényen mindössze 3,134 másodperc alatt rakta ki a legendás magyar játékot, ami nem csak világ, hanem Guiness-rekordot is hozott számára.

A stopper tizedmásodperc mutatója pedig különösen fontos, ugyanis a korábbi csúcstartó, a kínai Yusheng Du még 2018-ban állította fel az eddig megdöntetlen 3,47 másodperces rekordot, amit korábban Max sikertelenül próbált megdönteni a kategóriában elért 3,63 másodperces eredményével.

 

Max nem mellesleg más hasonló Rubik Kocka rekodokat is tart: a 4x4x4-es, 5x5x5-ös, 6x6x6-os és 7x7x7-es kockákat nála eddig senki sem rakta ki sebesebben. A fiú szülei a Guinessnek elárulták, hogy a Rubik-szenvedélye az autizmus spektrumzavarában keresendő, ez a játék bizonyult ugyanis a leghatékonyabb eszköznek a terápiája, kezelése során.

Max, mint az egyik legnagyobb Rubik Kocka rekorder nem csak a speedcubing egyik legnagyobb alakja, de ő a Rubik hivatalos nagykövete is, akiről korábban a Netflix is készített egy érdekes dokumentumfilmet.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Miért szeretnünk egymás ellen játszani? – Mitől olyan sikeres a PvP?

 

×