Toplistát kaptunk azokról a produkciókról, amelyek a legsikeresebbek voltak a magyarok körében a Disney+ egyéves hazai jelenléte alatt.

Nincs rossz ízlésünk – derül ki a JusWatch szerkesztőségünkhöz is eljuttatott toplistája alapján. A nemzetközi, 139 országban jelenlévő streaming guide oldal felmérése alapján egy esőerdős horror, egy fine dining thriller és több Marvel cím mellett a nagy Golden Globe győztes A sziget szellemei is ott van a kedvenceink között.

A JusWatch villámelemzése megjegyzi: a 2009-es Avatar impozáns harmadik helye egyértelműen a második film mozikba érkezésének köszönhető, hiszen sokan vették elő emlékeztetőnek James Cameron klasszikusát. A Disney+ elmúlt egy éve alatt rengeteg sorozat is megfordult a szolgáltatónál, és ezek között érdekes módon a közönséget jobban megosztó Star Wars: Andor vált a legnépszerűbb tartalommá itthon, míg a sokkal ismertebb Obi-Wan Kenobi sztorija „csak” a nyolcadik helyre fért fel. Ezzel együtt is tanulságos a franchise ereje: a top 10 címből négy érkezett a Star Wars univerzumból.

Jól láthatóan rengeteg magyart érdekelt a 11 évad után elköszönő The Walking Dead lezárása, valamint az Amerikai Horror Story gyengéscskébb folytatása. Az örök kedvenccé nemesedett Grace klinika feltűnése a top10-ben nem meglepő, de lelkesen Disney+-osztak az elvont társadalomkritikus humor kedvelői is, feljuttatva a listára a 21. évadját taposó Family Guyt. A JustWatch az egyes filmekre és műsorokra 2022. június 14-e és 2023. június 14-e között leadott közönségszavazatok alapján állította össze a listákat.

Jövőre ezt is a legjobbak közé várjuk:

Végre kiderült, mikor jön az Ahsoka sorozat a Disney+-ra

 

×