A YouTube csökkenti a partnerprogramjához és a monetizációs funkciókhoz való hozzáférés követelményeit.

Milyen jó érzés, amikor a Youtube tartalmaidért nem csak elismerést, lájkokat és kommenteket kapsz, hanem a megtekintés után pénzt is. Nos, úgy tűnik, hogy ezt a jövőben még könnyebb lesz elérni, hiszen a Youtube szép lassan minden régióban módosít majd a követelményeken.

Például csökkentik a YouTube Partner Programhoz (YPP) való csatlakozás feltételeit, ami hozzáférést biztosít a fontos monetizációs funkciókhoz. A TechCrunch szerint eddig azok csatlakozhattak a programhoz, akik legalább 1000 feliratkozóval, valamint 4000 (nyilvános) nézett órával rendelkeznek az elmúlt 12 hónapban vagy 10 millió Shorts-nézettséggel az elmúlt 90 napban. A YouTube nem engedi, hogy a kisvideók megtekintése beleszámítson a nézett órákba, így a kettő nem kombinálható a jogosultság eléréséhez.

Az új követelmények szerint azonban már csak 500 feliratkozóra van szükség, valamint 3000 nézett órára vagy 3 millió kisvideó-nézettségre az elmúlt 90 napban. Az elmúlt 90 napban viszont legalább három nyilvános videót fel kell tölteni.  Ennek célja, hogy a YouTube-csatorna aktív legyen és rendszeresen új tartalmakat tegyen közzé.

Bárki, aki jogosulttá válik a YPP-re, hozzáférést kap a monetizációs funkciókhoz, köztük a Super Chat, a Super Stickers és a Super Thanks funkciókhoz.

Egyelőre az YPP változásai az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Kanadában, Tajvanon és Dél-Koreában élő YouTuberek számára érhetőek el. A többi országban később lép érvénybe a változás.

Jó híreket kaptak azok a YouTube-alkotók is, akik már csatlakoztak a YPP-hez, és több mint 20 000 feliratkozóval rendelkeznek. A YouTube számukra lehetővé teszi, hogy kihasználják a Shopping affiliate pilot előnyeit, és a videókban (a kisvideókban is) megjelöljék a termékeket, hogy jutalékot kapjanak. Ez a funkció egyelőre csak az Egyesült Államokban érhető el.

Természetesen ahhoz, hogy pénzt keress a YouTube-on, először is létre kell hoznod egy népszerű csatornát. Hajrá!

Ezt láttad már?

Kocka, kelj fel és járj! Ennek a zseniális játéknak tényleg ez a lényege

 

×