Nem túl kelendő a Ti változat.

Az Nvidia tavaly szeptemberben mutatta be az új generációját, míg a 7000-es AMD kártyák debütálására egészen decemberig kellett várni. A zöld óriáscég dinamikusabb ütemben is dobja piacra a friss termékeit. Jelenleg már öt RTX 4000 szériás GeForce kártyát is megtalálhatunk a boltok valós vagy virtuális polcain.

Legutóbb a 8GB-os RTX 4060 Ti debütált. Már akkor tudni lehetett, hogy később érkezik belőle egy 16GB VRAM-mal felszerelt példány is. Ahogy az sem volt titok, hogy a „sima” RTX 4060 is valamikor nyáron érkezhet majd meg. Sokan július közepére tippelték, ám könnyen lehet, hogy az Nvidia időközben meg is gondolta magát. A hétvégén felröppenő információk alapján akár előbb is megkaparinthatjuk az újdonságot.

Már júniusban megérkezhet az RTX 4060!

Nem titok, hogy az RTX 4060 Ti és 4070 után nem a legnagyobb a kereslet. Az alsóbb árszegmens azonban csalogatóbb lehetne azok számára, akik most akarnak új gépet építeni vagy kénytelenek cserélni a régi videókártyáikat. Nem mindenki preferálja a használt egységeket, ám az RTX 4060 Ti 180-190 ezer forint körüli árcédulája sem fér bele mindenkinek. Az RTX 4060 erre nyújthat megoldást, hiszen ezt a kártyát 140-150 ezer forint környékére pozícionálhatja a gyártó. A legnagyobb kérdés persze a nyers teljesítmény lehet, erre majd a független tesztek adhatnak világos választ.

Szó szerint széttörnek az egyik gyártó videókártyái – Ugrik a gari is?

×