Nagyon úgy tűnik, hogy az élvezhető minőségű Silent Hill 2-höz egy erősebb gépre lesz szükség.

2023 már egészen biztosan a kultikus horrorjátékok remake-jeinek esztendejeként vonul be a játéktörténelembe. 18 év után megújult köntösben tért vissza a Resident Evil 4, a 15. évét ünnepelve a Dead Space első része is sosem látott formában tért vissza, és bár megjelenési dátumot továbbra sem ismerünk, de hamarosan a Bloober Team is elkészülhet a másik nagy horrorlegenda, a Silent Hill 2 modern átiratával.

Az összes horror-remake közül talán ez is a legfontosabb, hiszen a Silent Hill 2 nem csak a közel s távol 11 éve tetszhalott saját sorozatának, hanem a műfajnak is az egyik legfontosabb darabja. Emiatt pedig milliók várják tűkön ülve a híresen nagy rajongókból álló Bloober alkotását, akikhez a 2001-es eredeti fejlesztői,  Masahiro Ito és Akira Yamaoka is becsatlakozott.

Az azonban közel sem biztos, sőt, inkább nem is valószínű, hogy a Silent Hill 2 remake még idén megjelenik. Persze örülnénk, ha mégis, de sokkal reálisabbnak tűnik egy 2024-es időpont, hiszen egyrészt horrorból 2023-ra nélküle is bőven kijutott, másrészt a népszerű október-novemberi ablakokat már olyan szupervárományos címek töltik ki, mint az Alan Wake II, vagy a PS5-exkluzív Spider-Man 2 – csak a legnagyobbakat említve.

De ez talán nem is olyan nagy baj, addig ugyanis a PC-seknek lesz idő gépet újítani, mert mint a Konami a tudtunkra adta, a visszatérő Silent Hill 2 problémamentes és élvezhető futtatásához egy átlagosnál komolyabb vasra lesz szükség. Legalábbis egy átlagos Steam-felhasználónál éppcsak el fog futni a horror, aminek

minimum gépigénye:

  • Processzor: Intel Core i5-8400 | AMD Ryzen 3 3300X
  • RAM: 12 GB
  • GPU: AMD Radeon RX 5700 / NVIDIA GTX 1080

ez pedig mindösszesen a legalacsonyabb beállításokhoz, illetve 1080p és 30 FPS-hez lesz elegendő. Ha viszont valaki ajánlott, azaz közepes (Medium) beállításokkal szeretne nekifutni a rettegésnek, akkor a gépben jó ha van

  • Processzor: Intel Core i7-8700K | AMD Ryzen 5 3600X
  • RAM: 16 GB
  • GPU: NVIDIA 2080 RTX / AMD Radeon 6800 XT

Mondjuk a Steam-statisztikák alapján a legtöbbeknek komolyabb újításra nem lesz szükség hozzá, ha a minimum fölébe akarnak érni, mindössze egy újabb videokártyát kell beszerezni. Az ennél jobb látvány és teljesítmény eléréséhez szükséges PC-összeállításról a Konami még nem nyilatkozott, de akinek a fentieknél jobb gépe pihen az asztalon, valószínűleg nem sok problémába fog ütközni.

Ezt is érdemes elolvasnod:

AKKOR és MOST – Így festenek a kedvenc színészeink az ikonikus szerepeik mellett

 

×