A korosodó akciósztárokat összegyűjtő sorozat fiatalított és fejlesztett is: sosem volt még ennyire látványos az Expendables.

Sylvester Stallone zseniális ötlete, hogy maga köré gyűjti akciósztár nyugdíjas klubban ülő haverjait és franchise-t indít az old school filmes lövöldék nyomán, nagyon beért. A sorozat már a negyedik részét tapossa, de ezúttal nagyon sokat kellett várni rá. Amíg az első három rész négy éven belül (2010-2014) került mozikba, a legújabbra több mint kilencet vártunk.

Úgy tűnik ugyanakkor, hogy megérte.

A forgatókönyvbe és a sztoriba Stallone most először nem szólt bele, a rendező új (a Need for Speed direktora, Scott Waugh) és a szokásos producergárdába beült Jason Statham is. Rajta kívül olyan sztárok szerepelnek a filmben, mint a harcias barátnőjét alakító Megan Fox, illetve Curtis „50 Cent” Jackson, Dolph Lundgren, Tony Jaa, Iko Uwais, Randy Couture, Jacob Scipio, Levy Tran, persze Sylvester Stallone és a színészisten Andy Garcia.

Forrás: Millennium Films

A történetünk ezúttal atomháborúval fenyeget, a konfliktus pedig a valóságra merészen hajazó módon az USA és Oroszország között bonyolódik. A Feláldozhatók csapatát feltehetően azért bízzák meg egy küldetéssel, hogy ha lehet, fű alatt elvágja-szétlőjje-felrobbantsa-pörgőrúgja a problémát.

 

Az Expend4bles a nyáron már nem fut be, viszont szeptember 21-től meg lehet nézni, hogy hogy sikerült az akciópapák legújabb kalandja.

Ebből viszont a lelkesedés ellenére se lesz franchise:

A Kokainmedve után itt a Crackoon, a bekristályozott mosómedve

 

×