Spin-off készülhet spin-off hátán a Game of Thrones történetekből: rengeteg jó ötlet van, de nem mindegyikből lesz sorozat.

Brutális harc indult a streaming szolgáltatók között a figyelmedért, amiből egy valaki biztosan jól fog kijönni: Te, akit mindenki le akar nyűgözni, hogy előfizető maradj. Az HBO-t magába olvasztó Warner különösen nagy fába vágja a kamerát a Démonok között sorozat változatával, de olyan nagy címekből is többszériás produkciókat készít, mint a Harry Potter, vagy az Agymenők.

Utóbbi ugyanúgy spin-off lesz, mint a Trónok harca világának néhány frissen leleplezett története.

A regényfolyamot jegyző George R.R. Martin nemrég elpletykálta, hogy egyszerre több projektet fejlesztenek, köztük a Nymeriát és a Sea Snake-et, sőt, más animációs és élő szereplős produkciókat is. A GameStar emlékeztet: azt senki nem erősítette meg és nem is várható, hogy az utóbbi pár hónapban felmerült címek mindegyike megvalósul, de az egyik már elég biztosan sínre került. Ez a Duncanről, a Magasról és hűséges fegyverhordozójáról szóló Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight című sorozat lesz – erősítette meg a Deadline-nak az HBO dráma tartalmakért felelős igazgatója.

Forrás: IMDb

Francesca Orsi (fenti kép) a minap megjelent interjúban azt állította, hogy a The Hedge Knightra rögtön három évadot szánnak, és mindegyiket G.R.R. Martin egy-egy novellája alapján szeretnék elkészíteni. Ez nem feltétlenül „csak” ennyi lenne, hiszen az író jelenleg is dolgozik további, Duncan lovagról szóló történeteken, viszont Orsi szerint pillanatnyilag három széria leforgatása a cél. Úgy véli, az első viszonylag gyorsan elkészülhet, mivel a Sárkányok házához képest kevesebb bonyolult speciális effektelést igényel, így az elődeinél jóval olcsóbb produkcióról van szó. Ennek a sorozatnak a fejlesztését pillanatnyilag csak a forgatókönyvíró sztrájk hátráltatja – ha annak vége, gőzerővel elkezdenek dolgozni rajta.

Forrás: HBO

A HBO-s fejes egy másik spin-offról is szólt az interjúban, nevezetesen arról, ami az elsők között került a figyelem középpontjába. A Havas Jon további életét és viszontagságait bemutató sorozatról Orsi meglepően nyíltan kimondta: egyáltalán nem biztos, hogy elkészülhet, hiszen jelenleg nagyon korai stádiumban van. A sztorit egyébként az eredeti sorozatban játszó Kit Harrington szeretné a legjobban folytatni – kérdés viszont, hogy az ötlete megkapja-e a rajthoz szükséges támogatást.

A Trónok harca spin-offok közül a rém sikeres első évadot produkáló Sárkányok háza az, aminek bátran jósolhatunk hosszú karriert a Warner-HBO kötelékében. A második széria forgatása az írók sztrájkjától függetlenül is zajlik, és várhatóan jövő nyáron kerül képernyőre.

De az idei vakáció se tűnik rossznak – például a Netflixnél:

Visszatér a Black Mirror és a Vaják! – Itt az összes film és sorozat, ami júniusban jön a Netflixre

 

×