Megismertetni a barátaiddal a kedvenc játékaidat rendkívül élvezetes dolog: távolról is van közös program, ami szorosabbra fűzi a kapcsolatokat.

Ha nagyon beleszeretsz egy játékba, akkor állandó késztetést érezhetsz arra, hogy beszélj róla és másokkal is megoszd az élményt – akár szó szerint: együtt haladni azokkal a barátokkal, akik szintén imádják az adott címet. Ha egy kicsit magányosnak érzed magad, mert a társaságodból még senki sem fedezte fel magának a kedvencedet, íme néhány módszer, amivel a serpájuk lehetsz!

Forrás: Freepik

Indulj ki az érdeklődési körükből!

Vedd figyelembe barátaid érdeklődési körét és preferenciáit: idézd fel, hogy mi a gyengéjük, mielőtt megismerteted őket egy játékoddal. Ha szeretnek egy bizonyos műfajt, vagy érdeklődést mutattak egy adott játék iránt, érvelj olyasmivel, ami beleillik a preferenciáikba. Ez növeli annak a valószínűségét, hogy ugyanúgy tetszeni fog nekik, amit te javasolsz.

Válassz hozzáférhető játékokat!

Nem mindenki lehet veled egy szinten, ezért kicsit a másik helyébe kell képzelned magad. Olyan játékokat válassz, amelyek könnyen elsajátíthatók és kellően intuitív vezérléssel rendelkeznek. A bonyolult, meredek tanulási görbével rendelkező játékok elriaszthatják az új érkezőket. Érdemes tehát olyat javasolni, ami folyamatos építkezést, alapos bevezetést, vagy fokozatos képességfejlesztést kínál.

Szervezz játékesteket!

Tervezz egy külön játékestet vagy találkozót a barátaiddal! Egy szórakoztató és társasági légkör sokkal könnyebben beszippantja a friss húsokat, így mindenki együtt élheti át a játék élményét. Az ilyen találkozók lehetőséget biztosítanak arra is, hogy kérdéseket tegyenek fel, megosszák a többiekkel a tapasztalataikat, így a játékon keresztül kötődhetnek egymáshoz.

Kooperatív vagy többjátékos game-ek

Fontold meg, hogy olyan többjátékos vagy kooperatív játékba vezeted be a barátaidat, amelyek rögtön lehetővé teszik a közös játékot. A kooperatív játék remek módja a barátokkal való kapcsolatteremtésnek és a csapatmunka elősegítésének. A kooperatív élmények gyakran emlékezetes pillanatokat teremtenek, és baráti versengésre ösztönöznek. Erre számos böngészőalapú játék is alkalmas, például az Agar.io, a Digdig.io, vagy egyes mobilos játékok, amikben pl. kártyapartit lehet szervezni.

Adj megfelelő útmutatást és támogatást!

Légy türelmes és kínálj útmutatást a barátaidnak, amikor megtanulják az általad javasolt játékot! Magyarázd el a mechanikát, az irányítást, a célokat és adj tippeket, stratégiákat az út során! Érdemes figyelni rá, hogy teljesen érthető maradj: úgy válaszolj a kérdésekre, hogy vedd figyelembe: ők még újak benne, ezért biztosan segítened kell leküzdeni a kezdeti nehézségeket.

Hívd fel a figyelmet a legizgalmasabb pillanatokra!

Mutasd meg barátaidnak a játék csúcspontjait és izgalmas pillanatait! Ossz meg videókat, képernyőképeket vagy emlékezetes élményeket, amelyeket játék közben éltél át. Ez felkeltheti az érdeklődésüket, és izgalmat, kíváncsiságot ébreszthet bennük, hogy ők is ki akarják próbálni az új játékot.

Szerezz demót!

Ha lehetséges, szerezz a barátaidnak egy ingyenes demót, vagy próbaverziót a játékból! Ez fontos, hiszen még az előtt kipróbálhatják, hogy elköteleznék magukat mellette egy vásárlással, és lehetővé teszi számukra, hogy ráérezzenek a játékra, így eldönthetik, hogy tetszik-e nekik, mielőtt időt és pénzt fektetnének bele. A demóval te is jobban jársz, mert ha pénzt költenek a javasolt game-re, amit aztán utálnak, akkor rosszul jöhetsz ki a dologból, mivel téged okolhatnak az elpocsékolt pénzért.

Legyél lelkes és szenvedélyes!

A játék iránti lelkesedés ragályos. Mutasd hát ki az adott játék iránt érzett valódi szenvedélyedet és izgatottságodat, amikor beszélsz róla, mivel ez befolyásolhatja barátaid kíváncsiságát és érdeklődését. Osszd meg, hogy miért élvezed a játékot, és mi teszi számodra annyira különlegessé!

Tartsd tiszteletben a preferenciáikat!

Ne feledd, hogy nem mindenki szeretheti ugyanazokat a műfajokat, mint te! Ha a barátaid nem tűnnek érdeklődőnek, vagy nem élveznek egy adott játékot, légy tisztelettudó és nyitott arra, hogy kipróbálj más, az ő érdeklődési körüknek megfelelő játékokat is. A cél az, hogy együtt szórakozzatok, ezért helyezd előtérbe az ő igényeiket!

Mutass rá a felfedezés örömére!

Engedd, hogy a barátaid maguk fedezzék fel a játék világát, és annak funkcióit! Jó meghagyni nekik a szabadságot, hogy a saját tempójukban hozzanak döntéseket és szerezzék meg a szükséges tapasztalatokat, hiszen Te is ezekkel együtt szeretted meg azt a játékot, amit javasoltál nekik. Kerüld el, hogy túl sok információval terheld le az új érkezőket, vagy hogy irányítani akard a játékélményüket!

Ne feledd, hogy a barátok megismertetése a saját kedvenc játékaiddal elsősorban az élmény megosztásáról és a bajtársiasságról szól. Légy türelmes, támogató és rugalmas a preferenciáikkal kapcsolatban, hogy mindenki jól érezze magát!

Ha ez megvan, erre a kérdésre is választ kapsz:

A valóságban is bírjátok egymást? Igaziak-e az online kötött gamer barátságok?

 

×