Ez a történelmi game egy régi videojáték franchise újabb nagyra becsült darabja lehet, de a sivatagot is le kell győzni benne.

Nem csak az ellenséges hadsereggel, hanem az időjárással és a sivatagi tereppel is rendesen meggyűlik a bajod a Total War sorozat legújabb darabjában, a minap hivatalos előzetes kíséretében bejelentett Pharaoh-ban. A Creative Assembly stúdió 2000-ben indította el a Total War szériát, ami eddig 12 játékot és azok számtalan különböző kiadását értéke meg. A legutóbbi a 2017-es Total War: Warhammer II, így éppen ideje volt új játékkal előállni, és a fejlesztők

az általuk eddig soha fel nem dolgozott ókori Egyiptom háborúihoz nyúltak.

A rajongók már régóta sóvárognak egy egyiptomi Total War után, és a Pharaoh-nak köszönhetően idén minden vágyuk teljesül – vallja a PC Gamer. A stratégiai játék a bronzkori összeomlás idején játszódik, akkor, amikor a hatalmas Új Királyság apokaliptikus fenyegetésekkel néz szembe a szomszédos népek, a megszállók és a természeti katasztrófák miatt.

Forrás: Creative Assembly

A dolgok nem állnak túl fényesen: a fáraó meghalt, a trónért pedig bel- és külföldön egyaránt riválisok versengenek. A társadalom széthullóban van, az időjárás borzasztó és a háború hamarosan mindenki fő elfoglaltságává válik. „Rajtad múlik tehát, hogy megmentsd Egyiptomot a pusztulástól” – ajánlja az újdonságot Todor Nikolov játékigazgató. A Pharaoh-ban a fejlesztők visszahoznak olyan korábbi munkáikban megjelent kihívásokat, mint a környezeti akadályok, amelyek befolyásolják a hadseregek teljesítményét. A katonák menetoszlopai például elakadnak sáros terepen, és jobban fenyegetik majd őket a hőség miatt elszabaduló tüzek is. A sivatagban eközben kellemetlen, látást akadályozó homokviharokkal kell majd megküzdeni, és ha el is menekülsz a forróság elől, simán beleszaladhatsz egy nagy zivatarba, vagy felhőszakadásba.

 

A játékban háromféle kultúra képviseletében indulhat a hadviselés: lehetsz egyiptomi, hettita, vagy kánaáni, és ezeken belül is lesz nyolc különféle frakció, amelyek más-más harcmodorral és játékstílussal rendelkeznek. Lehet tudni, hogy máris készül hozzá három DLC, és ezek mindegyike tartalmazni fog ún. Dynasty Edition-t, amiben feltehetőleg egy egész uralkodói örökösödési lánc fenntartása a cél.

A Total War: Pharaoh 2023 októberében jelenik meg – közölte a Creative Assembly.

Történelmi háborús game-ek? Ezeket se hagyd ki:

Ezeket nem hagyhatod ki – A 10 legjobb szamuráj játék, ami létezik

 

×