Azért hagysz abba játékokat, mert túl sokáig tartanak? Vagy el se kezded a túl nagy történeteket? Van számodra 15 remek ötletünk.

Az utóbbi pár év játéktermése arra enged következtetni, hogy a legújabb trend a több tíz, ha nem több száz órán át tartó játékmenet, pedig ennyi ideje azért nem sok gamernek akad, főleg, ha tanul, dolgozik, vagy a párjával, családjával is szeretne értékes időt tölteni. Szerencsére sok olyan videojátékos kalandot is lehet választani, ami néhány óra alatt legyőzhető. A CSGOLuck kutatói elemeztek több mint 50 videojátékot, amelyek elsősorban a rövid játékidejükről ismertek. A kutatásból és az olyan külső oldalakról származó adatok felhasználásával, mint a HowLongtoBeat.com, a tanulmány ezt a 15 játékot találta a legjobb rövid game-nek – írja a BossLevelGamer.

Mivel nincs sok időd, rapid leírásokkal és rövid előzetesekkel készültünk.

Dear Esther

 

A sajátos narratívára épülő játék mindössze 1 óra 20 perces – ne mondd, hogy nincsen rá időd!

The Stanley Parable

 

Bár 90 percig tart kijátszani, ez egy olyan zseniális interaktív történet, amihez újra meg újra vissza fogsz térni, hogy új dolgokat fedezz fel benne. Mert így találták ki. Okos.

Gorogoa

 

A mobileszközökre és konzolokra készült rejtvényfejtős kalandjáték átlagosan 1 óra 49 perces, szóval biztosan nem fog rátelepedni az életedre.

A Short Hike

 

A rém hangulatos és szép környezetben játszódó A Short Hike-ban kevesebb mint két óra alatt mászhatsz fel egy gyönyörű sziget parkjában álló hegy csúcsára. Rövid, de pazar móka.

Metal Gear Solid V: Ground Zeroes

 

A Metal Gear Solid V előzménytörténete saccra mindössze 1 óra 53 percig tart. Mondjuk, ha mindent végig akarsz csinálni, akkor teljes játékverzió már több mint 20 órás elfoglaltság lesz, de azt sem fogod megbánni.

ABZÛ

 

Ezt a víz alatti kalandot megint csak érdemes többször is elővenni, viszont egy-egy menet alig két óra alatt befejezhető.

Gone Home

 

Ez egy nagyon elismert interaktív történet, ami átlagosan 1 óra 59 perc alatt véget ér. Ez annyi mint két epizód a kedvenc sorozatodból, szóval elég jól agyonüthetsz vele rövid pihenőidőket.

Journey

 

Isteni, szemet gyönyörködtetően látványos, könnyen játszható darab, a PlayStation 3 érából, de elkészült a portja a későbbi konzolokra is. Alig két óra alatt be lehet fejezni, de sokan járnak vissza, hogy újra átéljék a művészi környezetek varázsát.

Flower

 

Évekkel (egész pontosan hárommal) a Journey megjelenése előtt, 2009-ben adták ki ugyanazok a fejlesztők. Ez is egy vizuálisan lenyűgöző remekmű és minden elemének befejezése kb. két órát vesz igénybe.

What Remains of Edith Finch

 

A Gone Home-hoz hasonlóan a What Remains of Edith Finch is egy remek interaktív történet. Sokak szerint a kettő közül ez a jobb játék, és nem tart tovább egy mai átlagos krimi időtartamánál: 2 óra 14 perc alatt végig lehet játszani.

Exo One

 

Utazz be idegen bolygókat ebben a csodás űrbéli felfedező kalandban. A csodás látvány és a földönkívüli világok hangjai a fő történetsodorban kb. 2 óra 15 percig élvezhetők. Aztán később még visszatérsz hozzájuk, ebben biztosak vagyunk.

Her Story

 

A 2022-es Immortality készítőitől érkezett, lényegében egész estés videojáték, ami egy bűnügyi film hosszúságú rendőrségi nyomozás, és persze neked kell összerakni benne az igazságot. Kb. 2 óra 25 perc az egész.

Superhot

 

Ez a stílusos FPS a 2016-os megjelenése után a szó szoros és átvitt értelmében is rövid idő alatt lenyűgözte a gamer társadalmat. Virtuális valóságban még élvezetesebb és alighanem a legjobban eltöltött két és fél óra lesz, amit valaha is egy játékra szántál.

Grow Home

 

A PC-re és PlayStation 4-re megjelent címben egy olyan robot a karaktered, akinek az a küldetése, hogy mihamarabb megmentse a bolygóját. Ha ügyes vagy, nagyjából 2 óra 36 perc alatt véghez is viheted a hőstettet.

DC League of Super-Pets: The Adventures of Krypto and Ace

 

Az animációs film videojáték-adaptációja nagyjából egy ugyanolyan hosszúságú rohanós kaland, mint maga a mozi, ami az alapjául szolgált. Szintén alig valamivel több, mint két és fél órát lehet benne kutyagolni.

Könnyed kalandokra nagyszabású fantasy menetelések? Ezekre voksolnánk a helyedben:

Tetszik a The Legend of Zelda? Ez a 10 legjobb játék, ami utána jöhet

 

×