Hamarosan Xboxra is megjelenhet az egyik legjobb PS-konzolexkluzív.

2022 egyik legnagyobb meglepetése volt az aranyos cicát középpontba állító poszt-apokaliptikus/cyberpunk kaland, a Stray, ami a júliusi megjelenésekor azonnal elrabolta a PlayStation és a PC-s játékosok szívét. A rövid, de kifejezetten emlékezetes történetet az év legjobbjai között emlegetik, több neves díjra is jelölték, többet pedig meg is nyert – köztük is a Steam leginnovatívabb játékmenetéért járó elismerést, a Golden Joystick legjobb PS-játékának is megválasztották, de még a The Game Awards legjobb indie játékának is megválasztották.

A Stray-nek azonban nem mindenki örülhetett. A Sony jól bevált stratégiájának részeként konzolexkluzív szerződést kötött a BlueTwelve Studióval, azaz a PlayStation konzolokon túl csak PC-re jelenhetett meg. Ezen túl viszont semmit sem tudhattunk biztosan, csak sejthettük, hogy egyszer valamikor, talán az Xbox-játékosok is megismerhetik ezt az érzelmes sztorit.

Úgy tűnik azonban, hogy ez az idő hamarosan elérkezik.

Az Eurogamer ugyanis kiszúrta, hogy az ESRB, azaz a játékok korhatárbesorolásával foglalkozó „Entertainment Software Rating Board” egy új adatlapot hozott létre a Stray-nek, ami az Xbox One és az Xbox Series kiadásokat tünteti fel. Eszerint az ESRB 10+ éven felülieknek ajánlja a játékot a megjelenített vér, illetve a fantasy jellegű erőszak miatt.

Mivel egy hivatalos szervről van szó, mindez aligha lehet a véletlen műve. Pláne az időzítés, hiszen a Sony jellemzően 1 évre köti az exkluzív szerződéseit, ami azt jelenti, hogy a Stray leghamarabb 2023. júliusában jelenhet meg az Xboxokra. Hogy ez így lesz-e, az a közeljövőben mindenképp ki fog derülni, de a Sifu példájából kiindulva meglepődnénk, ha két hónap múlva az xboxosak már nem a háztetőkön szökellnének és szűkös utcákban kóborolnának egy végtelenül aranyos macskát irányítva.

Ezt is érdemes elolvasnod:

A karrierjéről és az álomjátékáról is mesélt Franciska, a Criterion új MAGYAR fejlesztője

 

×