Az Amazon Games elárulta milyen játék készülhet A hobbit és a A gyűrűk Ura történeteiből. Érdekes, nemrég épp egy ilyen tervet fújtak le.

A cég hétfői bejelentése alapján PC-re és konzolra készül új videojátékot kiadni az Amazon Games, amelynek fejesei épp’ „egy Középföldén játszódó, nyílt világú MMO-kalandban” látnak fantáziát, holott tavaly pont lefújt egy ugyanilyen projektet. Az Amazon akkor azt erősítette meg, hogy lemond a különálló A Gyűrűk Ura MMO-ról, állítólag azért, mert vitába keveredett a Tencenttel, az ingyenesen játszható cím társfejlesztőjének, az Athlon Gamesnek a kínai anyavállalatával. Úgy tűnik, hogy a vállalat csak ezekkel a stúdiókkal nem akart együtt dolgozni; magáról a game-ről nem tett le. Ezt bizonyítja a VGC által észrevett nyilatkozat, ami

„A hobbit és A Gyűrűk Ura irodalmi trilógia kedvelt történeteivel” operáló MMO készítését jelentette be.

Forrás: WB Games

Jeff Bezos alapító közölte: a játék a gyártás korai szakaszában van, a fejlesztést pedig a New World nevű nyílt világú MMO mögött álló stúdió, az Amazon Games Orange County vezeti.

„Csapatunk régóta készül arra, hogy a játékosok számára újragondolja A Gyűrűk Urát, és hálásak vagyunk a Middle-earth Enterprisesnek, amiért ránk bízta ezt az ikonikus világot”

– mondta az Amazon Games alelnöke. Christoph Hartmann hozzátette: a tavalyi Tomb Raider-szerződés megkötése után tovább bővítik kapcsolatukat az Embracer Grouppal, ami kiváló együttműködő partnernek bizonyult. Az Embracer tavaly vásárolta meg a Middle-earth Enterprises-t, így A gyűrűk ura-trilógiához és A hobbithoz kapcsolódó mozifilmek, videojátékok, társasjátékok, merchandising termékek, vidámparkok és színpadi produkciók világméretű jogait szerezte meg.

„Középfölde világa továbbra is végtelenül termékeny talajnak bizonyul az alkotók számára, az Amazon Games pedig szenvedélyesen szeret magával ragadó, lenyűgöző világokat építeni és játékokat kiadni a globális közönség számára”

– üdvözölte a bizniszt Lee Guinchard, az Embracer Freemode csoport vezérigazgatója. „Egyértelműen az a célunk, hogy a legmagasabb minőségű szórakoztató termékeket hozzuk létre ehhez az IP-hez, akár belső erőforrásokat használva, akár a képességeinket kiegészítő legjobb iparági partnerekkel szövetkezve. Nagy gondot fordítunk arra, hogy olyan MMO-t hozzunk létre, ami igazságot szolgáltat a kiterjedt Középfölde-univerzumnak, és világszerte elkápráztatja a játékosokat.”

Nagy és szép szavak, reméljük a legjobbakat! Premierdátumot és hivatalos címet a fejlesztés korai fázisára tekintettel egyelőre nem adtak meg.

Addig még sokat legózhatunk:

150000 LEGO-ból épült a Gyűrűk Ura legnagyobb csatája

 

×