Az EA a tervei szerint teljesen újjáépíti a Battlefield játékokat, annak ellenére, hogy a BF2042 hatalmas bukta lett.

Talán kijelenthetjük, hogy a Battlefield VS Call of Duty harcot az utóbbi években egyértelműen az Activision nyerte, az EA pedig teljes kudarcot vallott a Battlefield 2042 kiadásával. Ez persze nem jelenti azt, hogy az EA feladná a harcot. Friss hírek szerint az EA vezérigazgatója, Andrew Wilson nagyon bizakodó és úgy gondolja, hogy a Battlefield hatalmas siker lehet a jövőben.

A vállalat legutóbbi befektetői jelentésében Wilson meglepően sokszor említette az FPS-sorozatot, főleg persze a legutóbbi rész katasztrofális megjelenése kapcsán. Kijelentette:

„képesek vagyunk a jövőben teljesen új módon visszahozni a Battlefieldet”.

Ennek ellenére egyelőre az derült ki, hogy jelenleg semmilyen tervük nincs a következő nagy Battlefield játék pontos megjelenését illetően, de a vállalat nagyon bizakodó. Nem szeretnék feladni a franchise-t, sőt inkább alapjaiban alakítanák át, és hoznák vissza a rajongóknak.

További információkkal erről a projektről akkor szolgálnak majd, amikor „helyénvaló” lesz megosztani őket, de Wilson szerint a sorozat „szilárdan beágyazódott” az EA stratégiájába.

„úgy gondoljuk, hogy a Battlefield része lesz az EA jövőjének. Az idő előrehaladtával többet fogunk erről megosztani” – mondta.

A Battlefield 2042 2021 végi indulása katasztrófa volt; a játékosok száma a megjelenést követő hetekben zuhanásnak indult, és bár a következő 18 hónap frissítései visszahoztak néhány rajongót, késő volt. Nem valószínű, hogy az EA végleg lemondott volna a sorozatról, de Wilson optimizmusa mindenképpen meglepő ilyen hamar a szörnyű megjelenés után.

Ezt láttad már?

Egy tehetséges MAGYAR lány lett a Need for Speed fejlesztőcsapatának új írója

 

×