A League of Legends első verziója még 2009-ben látott napvilágot.

A League of Legends első verziója még 2009-ben látott napvilágot. Azóta azért sok minden történt már, de aki több mint 10 éve a játék rabja, az jól tudja, hogy nem mindig volt olyan pörgős a játékmenet, mint mostanában. Voltak olyan profi meccsek, amik akár másfél óráig is elhúzódhattak, de talán a legkeményebb időszak az volt, amikor a meccsek átlagideje volt egy óra. Ettől a helyzettől nem csoda, hogy eltáncolt a Riot Games és az elmúlt években inkább pörgős és eseménydús játékot próbál csinálni a híres MOBA játékból.

Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a legújabb PBE frissítés, ami több kulcselemen is szignifikánsan változtatott.

 

Könnyen lehet, hogy a 13.10-es frissítés alapjaiban fogja megváltoztatni a játékot, ráadásul úgy, hogy már vissza se fogunk tudni tekinteni a mostani állapotára.

Például az új PBE ciklusban egy százalékkal gyorsabban tölthetjük vissza a manánkat a bázisban, immáron tickenként a maximum manánk 2,1%-a helyett 3,1% csordogál vissza.

Ám ami még ennél is jobban fel fogja pörgetni a játékot, az a Homeguard és az Unleashed Teleport változtatások. Előbbi például 20 perc helyett már 14 percnél be fog kapcsolni, míg utóbbit 14 perc helyett már a 10. perctől használhatjuk majd.

Aki tudja, hogy hogyan működik a makró, azt tudhatja, hogy ez szignifikáns módosítás a játék egészére nézve, sok mindent megváltoztathat a jövőben. Épp ezért, meg vagyok lepve, hogy ilyen formában tervezik az éles szerverekre hozni a módosításcsomagot, pláne ilyen gyorsan, már a nyár elején.

Ami pedig még ezeknél is durvább, hogy emellett a Trinketek rendszerét, a Turretek szívósságát, a minionok gyorsaságát és a Blast Cone növények újratermelését is átdolgozták a fejlesztők, az Assassin Mythicek, ADC tárgyak és Support tárgyak rendszerével karöltve.

Lényegében azt is mondhatjuk, hogy hamarosan megérkezik a League of Legends 1.5, annyi minden alakul majd át egyetlen frissítéssel. Az viszont szinte biztos, hogy sok mindent újra kell majd tanulni.

 

×