A PC-sek ezúttal is kifejezetten remek játékokra csaphatnak le néhány napig teljesen ingyen.

 

Ahogyan már megszokhattuk, úgy ezen a héten is több tucat játékkal lehetnek gazdagabbak a PC-s játékosok. Ehhez persze érdemes nyitottnak is lenni, hiszen elég nagy az ingyen játékkavalkád, melyek között bőven találunk kisebb-nagyobb alkotásokat, különböző kiegészítő tartalmakat, illetve megannyi egyemberes független (indie) fejlesztéseket is. Ezek között pedig szinte biztosan sokan meg fogják találni a fogukhoz valót, aki meg nem, annak amúgy is mindegy.

A következő néhány napban például összesen 24 játékot szerezhetünk be teljesen ingyen PC-n – bár némelyikkel érdemes sietni, ugyanis már csak ideig-óráig lesznek elérhetők!

EPIC GAMES STORE

Május 11-ig:

  • Against All Odds: Ez a játék olyan, mintha a Squid Game-et beoltották volna Játék határok nélküllel és Crash Bandicoottal: mókás jelmezekben pompázó karakterekkel kell ugrálva-repülve-úszva-futva-kúszva túlélni a beszédes nevű Slaughter League kihívásait.
  • Horizon Chase Turbo: egy fantasztikus tisztelgés a versenyjátékok hőskora előtt. Zseniális megidézése a műfaj 80-as és a 90-es évek legnagyobb ászainak, amiben modern köntösben egyesül az Out Run, a Top Gear, vagy a Rush.
  • Kao the Kangarooéletveszélyes és mágikus csapdákon, akadályokon és rejtvényeken kell kreatívan átjutni egy bokszkesztyűs – így fizikai erejével is ügyesebben élő – kenguruval.

Május 12-től három – már teljesen ingyen játszható The Sims 4 kiegészítőt rámolhatunk be:

  • The Sims™ 4 Jungle Adventure – Vadon, felfedezés, templomok, dzsungel, elátkozott ereklye és kincs. Ismerd meg Selvadorada kultúráját és szokásait, a helyi ételek és az új tánclépéseket!
  • The Sims™ 4 Luxury Party Stuff – Rendezz fényűző partit a különféle extravagáns dekorációkkal. Frissítsd fel Simjeid ruhatárát káprázatos darabokkal és elegáns formaruhákkal.
  • The Sims™ 4 Fashion Street Kit – A Fashion Street Kit kollekciót a Mumbai dizáj ihlette. A gazdag színek, az ikonikus sziluettek és a kontrasztos minták energiát és vibrálást kölcsönöznek minden egyes darabnak. Mutasd meg egyéniségedet azzal, hogy a trendi darabokat hagyományos kiegészítőkkel kombinálod, és így egy teljesen új stílust hozol létre.

STEAM

  • Last Year: egy öt túlélőből álló csapatnak együtt kell dolgoznia, hogy elmeneküljenek egy kísértetjárta középiskolából, miközben egy hatalmas gyilkos, a The Fiend üldözi őket. Minden túlélő egyedi képességekkel és fegyverekkel rendelkezik, amelyeket a Fiend ellen használhatnak, hogy kijussanak az iskolából. Eközben a Slasher, aki szintén játékos, különféle halálos csapdákkal és képességekkel próbálja akadályozni a túlélőket.
  • Jected – Rivals: ez egy meglepően jól kinéző kompetitív versenyjáték, amiben 18-an feszülhetünk egymásnak a győzelemért folyó versengésekben. A játékmenetében leginkább a Flatout és a Split/Second találkozik: azaz őrült mutatványok közepette kell a másikra robbantani, amit csak tudunk. Elég izgalmas cucc, de fontos tudni, hogy még korai hozzáférésben leledzik, szóval előfordulhatnak még benne hibák.
  • The Stoevi Curse: na ez a játék egy nagyon furcsa cucc. A látványvilág ugyanis a PS1-es időket idézi (nyilván nem véletlenül), de a múltba révedés nem merül ki ennyiben. A fura horrorjáték története ugyanis egy számunkra is ismerősnek ható posztkommunista bolgár tanyán játszódik, aminek lakóit egy titokzatos lény ijesztgeti.
  • Hell of a Racket: na ha az előző játék fura volt, akkor ettől hanyatt fordul az agyad a koponyádban. Szóval ez a játék olyan, mint a klasszikus Doom, csak teniszütővel és hamburgerrel. Igen, jól hallottad. A legfélelmetesebb viszont, hogy veszettül szórakoztató.
  • Green Reaper: ebben a rajzfilmszerű játékban egy istennő által életre keltett harcos-védelmező rózsával kell rendet tennünk egy üvegházban. Ahhoz képest, hogy teljesen ingyenes, egészen remekül fest, és a játékmenete is dicsérendő. Nem mellesleg a DigiPen Institute of Technology iskola egyik diákja készítette edukatív célból.
  • Shutter (borítón): egy meglepően gyönyörű dizájnnal megáldott külső nézetes puzzle-kaland, amiben keresztül kasul be kell járnunk a a titokzatos L.I.E. (Learn, Investigate & Exploit) kutatóközpontot, hogy rájöjjünk annak minden egyes rejtélyére. A logikai feladványok egyébként egészen ötletesek benne, aki szereti az okos és szép felfedezős játékokat, annak ez egy kötelező darab.
  • Octodad (Student Edition): a Steames ingyenjátékok e napi sorát egy újabb szürrealisztikus idiótasággal zárjuk. Az Octodadben egy olyan polipot kell alakítanunk, aki megpróbál elvegyülni az emberek között, a mi dolgunk pedig segíteni őt ebben. Mármint, ha sikerült, mert szerencsétlen flótás összes karját – mint egy marionette – nekünk kell irányítanunk. Az ingyenes verzió persze nem ad annyit, mint a teljes kiadás, de így is órákon át bénázhatunk benne.
  • Snakedate: kígyókkal kell randiznod, kígyóként: a randiappban jobbra húzod a legdögösebb kígyót, akit aztán meg kell találnod egy rumlis épület kavalkádjában, hogy végre egymásra tekeredjetek. Alapvetően egy klubban kell csúszni-mászni, és randipartnert találni.
  • IndependANT: Ebből a játékból szépen megtanulod, hogy a hangyák élete sem fenékig kenyérmorzsa: egy akadályokkal, rejtvényekkel, veszélyekkel teli nappaliban kell megtalálnod a kaját, ami a csápodnál fogva vezet. Jól meg kell dolgoznod a betevő kalóriáért.
  • Antbassador: a HANGYkövetnek – aki amúgy egy emberi ujj, ANToinette királynőt, ANTopia uralkodját kell rávennie arra, hogy kössön szövetséget egykori ellenségeivel, az emberekkel. És igen, egy óriási emberi ujjal kell eljutnod a koronázott fej-tor-potrohhoz, lehetőleg úgy, hogy közben minél kevesebb kárt tegyél a kolóniában.

A Steamen egyébként még ennél is sokkal több, 94 (!!!) játékra is igényt tarthatsz teljesen ingyen, ezeket EBBEN A CIKKBEN szedtük egy masszív csokorba – a választást megkönnyítendő rövid leírásokkal tarkítva.

GOG

  • The Witcher: Enhanced Edition: még a teljes Unreal Engine 5-ös remake előtt érdemes lehet az eredetit is kipörgetni. Ez az akció egy ideje már megy, csak a GWENT-et kell a profilhoz adni, és megkapod a Vaják első – kibővített játékát.

OPERA GX

Bizony, ha Opera GX (gamer) böngészőt használsz, akkor alkalomadtán kapsz néhány ingyen játékot. Csak le kell nyitnod a sarokban található GX-gombot (GX.games), vagy lekattintani alább a játékok linkjét, majd csinálnod egy Operás felhasználót. Ezután már “claimelheted” is a zsákmányt:

  • What Lies in the Multiverse: egy történetvezérelt puzzle-platformer, amely csordultig van csínytevésekkel, káosszal és a valóságot totálisan meghajlító őrült kalandokkal.

INDiEGALA

  • Falling Words: ez egy gépelést, úgy az írási sebességet alaposan javító játék, amiben mindenki megtanulhat szuperszónikus gyorsasággal pötyögni angol és orosz szavakat. A feladat a fentről leeső szavakat olyan gyorsan legépelni, hogy azok ne érjenek a kritikus zóna alá. Az eredményekről globális ranglista is készül, szóval lehet másokkal is versenyezni.
  • Bounce: ebben a geometrikai puzzle-ben az a dolgunk, hogy a képernyőn megjelenő alakzatokat egyetlen ide-oda pattogó golyóval eltüntessük. A trükk ott van, hogy a pályákon kizárólag egyszer lőhetünk a labdával, így pontosan ki kell matekoznunk, hogy hogyan fog lepattanni a különböző formájú felületekről úgy, hogy az lehetőleg az összeshez hozzáérjen, mielőtt kiesik a képből.
  • Echo of the Wilds: ez egy teljesen random generált retro-hatású túlélőjáték, amiben amellett, hogy különböző talált nyersanyagokból kell szerszámokat, menedéket, ruhákat, stb. készíteni, egy spirituális történetet is megismerünk.
  • The Adventures of Tree: egy bájos, kézzel rajzolt nyílt világú kalandjáték a fák megmentéséről. Első blikkre talán nagyon furcsának tűnhet, de 30+ órányi szórakozást tartogat, méghozzá döntéshozatali lehetőségekkel megfűszerezve, melyek hatással vannak a végkifejletre.

ITCH.iO

  • Larger Than Light: egy ötletes mechanikára, a fény manipulálására épülő különleges puzzle-kaland
  • Illumine: ne tévesszen meg ez az iskolai projekt: az Illumine egy meglepően, már-már fantasztikusan jól kinéző top-down roguelike shooter, amiben egy sötét és titokzatos bányában kell kőkemény harcokat vívni. (béta)
  • Goovide: ebben a szintén szemöldökemelően pofás kalandjátékban egy slime fölött kell átvennünk az irányítást. Természetesen képes osztódni is, amivel egészen trükkös feladványokat oldhatunk meg, de a felfedezéseink közepette nagy segítség lesz, amikor veszélyes ellenségekkel kell harcolnunk.
  • Electrogue: egy bullet hell roguelike, amiben kvázi egy vírusirtót irányítva kell leszámolnunk a gépre érkező malware-ekkel.
  • Dynopunk: Welcome to Synth City: egy olyan cyberpunk világban játszódó beszélgetős narratív kalandjáték, amiben a dinoszauruszok nem, hogy nem haltak ki, de egy ultrafejlett cyberpunk-jövőben élnek. A hősünkkel egy javítóműhelyt kell vezetnünk, ahol a kuncsaftok egyedi problémáit kell megoldanunk. Nyilván sokat kell dumálni, ami során mindenkit alaposan megismerhetünk. (a teljes verzió május 25-én jelenik meg)

Mindezek mellett nem szabad megfeledkeznünk az Amazon Prime Gaming ajándékairól sem, amely keretében összesen 15 játékot adnak a tagoknak ajándékba egész májusban:

Akciófigyelő | 15 fantasztikus játékot ad AJÁNDÉKBA az Amazon májusban

 

De erről sem érdemes lemaradni:

Már ingyen kipróbálható a The Witcher egykori fejlesztőinek új szerepjátéka

 

×