Vajon van még hova nőnie-fejlődnie a Fortnite-nak?

Aligha fér kétség ahhoz, hogy a világ legnépszerűbb és legjátszottabb videojátéka jelenleg a Fortnite. A PUBG sikerének farvizén néhány évvel ezelőtt egy kvázi kísérleti modként indult Battle Royale játékmód játékosok millióit mozgatja minden egyes nap az összes létező platformon: mobilon, konzolon, PC-n és felhőn egyaránt. A Fortnite-ot lehet utálni és lehet szeretni, a popkultúrára gyakorolt hatása azonban abszolút megkérdőjelezhetetlen.

A játékot fejlesztő Epic Games az esport színpadára is be-betöröget, így szinte rendszeresek a pénzdíjazásos versenyek, melyeken szintén tömegek teszik próbára a tudásukat. Most azonban az ultrasikeres játék egy újabb, minden korábbinál rangosabb szintet lép,  a napokban ugyanis hivatalosan is olimpiai sportággá avatták.

Az olimpiai játékok egyre csökkenő nézettségével küzdő Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) a téli játékok mintájára az esportot is beemelte a rangos megmérettetések közé, amely első, Olympic Esports Series-re keresztelt sorozatát már idén meg is rendezik. Pontosabban március 1-én el is indultak a selejtezők, aminek csúcspontja a június 22-25. között Szingapúrban megtartott olimpiai esporthét lesz, ahol a helyszíni döntőket bonyolítják.

Ebbe csatlakozott most be a Fortnite, amiben a NOB virtuális éleslövészversenyt fog tartani.

Ez azt jelenti, hogy nem a Battla Royale módból lett olimpiai sportág, ami bár sokaknak csalódás lehet. Ugyanakkor már az a tény, hogy a játék felkerült a olimpiai játékok radarjára is egészen elképesztő dolog, ami megannyi másnak is kapukat nyithat. A NOB tehát a Fortnite kreatív módjában hozott létre egy sportszigetet, ahol a nevezettek sportlövészetben versenghetnek.

Az itt bizonyított legjobbak pedig a nyáron utazhatnak Szingapúrba, ahol június 24-én az egész világ előtt megmutathatják a célbalövő képességeiket. Az eseményeket élőben az Olympics.com-on és a bejutott olimpikonok közösségi médiacsatornáin keresztül is lehet majd követni.

De nem a Fortnite az egyetlen videojáték, ami helyet kapott az olimpián. A versenyzők megmérettethetik magukat a Just Dance-ben, a Gran Turismo 7-ben, a Zwiftben, a WBSC eBaseball: Power Prosban, de még virtuális sakkban is. Ugyanakkor a NOB csak olyan játékokat válogatott be, melyekben hagyományos, tehát a valóságban is létező sportokat lehet játszani, ezért nincs itt például a Counter Strike, a League of Legends, vagy a Call of Duty.

Persze, ami késik, az nem múlik. A Fortnite felé való nyitás például már jól jelzi, hogy minden áron szeretnék bevonni az Olimpiába a fiatalokat is, akik így talán kedvet kaphatnak a valódi versenyszámok követéséhez is. Ha ennyivel még nem sikerül (és gyanítom, hogy kevesebb érdeklődés lesz rá, mint amit remélnek), akkor könnyen elképzelhető, hogy a „valódi” esport játékokat is beemelik majd a rostába.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Akciófigyelő | 94 (!!!), mondom 94 zseniális játék lehet a tiéd INGYEN a Steamen

 

×