Valószínűleg nem kell nagyon sokat várni a Galaxis Őrzői 3. részének Disney+-os premierjére.

Bár még igen korainak tűnhet a címbeli felvetés, hiszen a Galaxis Őrzőinek a történetét lezáró 3. rész még épp csak most debütált a mozivásznon, ugyanakkor a Disney korábbi streaminges stratégiájából nagyjából kimatekozható, hogy mikor érkezhet a szolgáltatásba a Marvel-filmuniverzum legfrissebb darabja.

Viszont rögtön az elején szeretném leszögezni, hogy a Galaxis Őrzői 3-at mindenképp érdemes a moziban látni, hiszen nem csak látványban, hanem szinte minden tekintetben az MCU egyik legerősebb, legizgalmasabb, azaz a legjobb alkotása. Ha érdekel, hogy konkrétan miért ez az egyik legkiemelkedőbb képregényfilm, akkor érdemes elolvasnod a teljesen spoilermentes kritikámat.

Ha viszont ennek ellenére sem szeretnél mozizni – mert mondjuk drága, vagy szimplán nincs rá időd, akkor jó hír lehet, hogy az Őrzők hamarabb érkezhetnek a Disney+-ra, mint elsőre gondolná az ember. Persze semmi sincsen kőbe vésve, hiszen egyelőre semmi konkrétat nem tudunk a streaminges premierről, és ha a film tényleg olyan sikeres lesz, mint amennyire megérdemelné, akkor az sem kizárható, hogy valamivel többet kell várni rá, mint amit azt a korábbiakban megszokhattunk.

A legutóbbi Marvel-film, a Hangya és a Darázs: Kvantummánia például igen meglepő módon elég sokára, május 17-én kerül a Disney+ kínálatába, ami az eddigi egyik leghosszabb várakozási időnek számít – pláne, hogy nem is szerepelt olyan jól a mozikban. Ennek ellenére a Disney kimaxolta a 90 napot, ezért valami hasonlóval számolhatunk a Galaxis Őrzői 3. esetében is.

Ha valóban így lesz, akkor az Őrzők befejező kalandját valamikor augusztus közepén indíthatjuk el otthon.

Mivel a Disney általában szerdákra szokta időzíteni a kisképernyős premiereit, az augusztus 9., 16. és 23. tűnnek a lehetséges időpontoknak. De erről nyilván majd akkor fogunk többet és pontosabbat megtudni, amikor megtörténik a hivatalos bejelentés. Addig viszont bőven van idő mozizni, és az elmúlt évek összes Marveles filmjével ellentétben, ezért a két és fél óráért tényleg megéri kifizetni a jegy és a popcorn árát.

Viszont a korábbi részek, illetve a karácsonyi különkiadás is elérhető a Disney+-on, sőt, van még egy kevésbé ismert, de egészen szórakoztató, az MCU-hoz egyáltalán nem kapcsolódó animációs sorozat is, amit szintén melegen ajánlok megtekintésre.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Schwarzenegger visszatér! – Íme az összes film és sorozat, ami májusban jön a Netflixre

 

×