A Discord alaposan átalakítja a névazonosítást, így szép lassan arra kér majd mindenkit, hogy változtasson felhasználó nevet.

Kétségtelen, hogy a gamerek körében a legnépszerűbb közösségi alkalmazás a Discord, ahol az élő chat mellett rengeteg mindent meg tudunk egymással osztani. Az azonban valóban mindig nehéz volt, hogy valakit a felhasználó neve alapján azonosítsunk, például valakit megkeresni vagy meghívni nem volt könnyű feladat. A Discord éppen ezért most úgy döntött, hogy rendet tesz a nevek háza táján, amihez azonban

mindenkinek kötelező lesz nevet változtatnia a platformon.

Amint azt a Discord hivatalos oldalán is olvasható, mindenkinek meg kell majd változtatnia a felhasználónevét valami új, számjegyek nélküli névre. Jelenleg ugye a Discord a felhasználónevekhez egy négyjegyű számot tesz, ami teljesen megszűnik. Eddig tehát pl. LeetGamer #1337 néven találhattál meg valakit, ez most teljesen máshogyan lesz. Ez a változás lehetővé teszi majd, hogy sokkal könnyebben azonosítsuk és megtaláljuk egymást.

Előbb utóbb tehát téged is arról értesít majd a DC, hogy változtass felhasználónevet, amiben lehet kis- és nagybetű, szám, alsóvonás (_) és egy pont is. Az új név legfeljebb 2 és 32 karakter hosszú lehet, a nagy- és kisbetűket nem kell kötelező, de nem lehetnek speciális karakterek benne vagy sok-sok pont egymás után. Jah igen, és trágár vagy sértő név sem engedélyezett. Valahogy így:

Új felhasználónevet a következő hetekben kell majd változtatni, erről az alkalmazás értesít majd. A blogbejegyzésben az is benne van, hogy a régebbi fiókkal rendelkező felhasználók gyorsabban kaphatnak új nevet. A Discord frissítése elkerülhetetlen, tényleg mindenkinek új nevet kell majd csinálnia, amikor erre felszólítanak.

Ez is érdekes:

Nem véletlenül állították meg a rendőrök a MAGYAR Knight Ridert

 

×