Egy ötletes Knight Rider-videóval hívják fel a figyelmet a biztonságra.

A 80-as és a 90-es években aligha volt ikonikusabb sorozat a Knight Ridernél. Emlékszem, gyerekként tátott szájjal lestem Michael Knight (eredetileg Michael Arthur Long) és hű társa, az autóba épített mesterséges intelligencia, KITT kalandjait.

Nálam viszont sokkal nagyobb rajongók is akadnak, mint például Varga Zsolt, aki büszke tulajdonosa egy Knight Ipari Művek által módosított 1982-es Pontiac Trans Am tökéletes replikájának. KITT persze szinte bárhol és mindenhol hatalmas feltűnést kelt, amivel nyilván a rendőrök tekintetét is azonnal magára irányítja.

Így történt hát, hogy a Győr Moson Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság járőrei megállították a magyar Knight Ridert egy rutinellenőrzésre, amiről természetesen egy figyelemfelhívó klip is készült. A vármegyei Rendőrség ezzel a biztonsági öv használatának fontosságára próbálja felhívni a figyelmet KITT hathatós segítségével, aki az elsődleges programjának megfelelően – ami az emberi élet védelme, – addig nem is hajlandó újra elindulni, amíg Zsolt be nem köti magát.

 

Ezt is olvasd el:

Így néznek ki valójában a horrorfilmek legparább rémei a jelmez alatt

 

×