A Ubisoft közelgő akció-kalandjátéka, az Assassin’s Creed Mirage, a franchise tizenharmadik darabja, elvileg még idén ősszel megjelenik.

A közkedvelt Assassin’s Creed franchise közelgő 13. darabja, az Assassin’s Creed Mirage egy régóta várt cím, mivel a fejlesztők ígérete szerint a játék visszatér a klasszikus és hőn szeretett játékmenethez és funkciókhoz. Bár azt lehetett tudni, hogy a játék valószínűleg még idén megjelenik, azt egyelőre hivatalosan nem közölték, hogy pontosan mikor.  Az Assassin’s Creed Mirage-ot az Ubisoft Forward 2022 esemény során, szeptemberében jelentette be, ahol kiderült, hogy a főhős Basim lesz, a helyszín pedig Bagdad.

Az Assassin’s Creed Mirage az első játékhoz hasonló felépítéssel rendelkezik majd, a lopakodásra, épületek megmászására és orgyikosságra koncentrálva.

Kiszivároghatott a megjelenési dátum?

Egy névtelen GameStop alkalmazott nemrég a Redditre töltött fel egy képet, ami több játék marketinginformációját tartalmazza. Köztük megjelenik az Assassin’s Creed Mirage is, ami ezek alapján idén megjelenik, és nem is kell rá sokat várni. Eszerint a játékot 2023 augusztusában tervezik a boltok polcaira rakni. Simán lehetséges persze, hogy ez egy előzetesen tervezett megjelenési dátum, ami a játékfejlesztés állapotától függően változhat. Mindenesetre ha igaz, akkor nem kell sokat várni a játékra. Persze ha valóban augusztusban érkezne, azt talán a Ubisoft már bejelentette volna. Szóval az egészet nem árt fenntartásokkal kezelni.

View post on imgur.com

 

A legújabb pletykák szerint egyébként az Assassin’s Creed Mirage fejlesztése megakadhatott, ami miatt esetleg tovább tolódhat a megjelenés. Voltak utalások arra, hogy a fejlesztés fókuszában az Assassin’s Creed Infinity áll, egy olyan játékközpont, ami animusként működik, és több játékot is összeköt.

Az Assassin’s Creed Mirage-ról kevés információ áll rendelkezésre. Bár sok játékos a pletykákra hagyatkozik, nem ez az első alkalom, hogy 2023 augusztusi megjelenési dátumot emlegetnek. Ez persze korántsem jelenti a megjelenési dátum megerősítését, de az, hogy több forrás is ugyanarra a dátumra utal, érdekes. Akárhogy is, remélhetőleg hamarosan hivatalos is bejelentik az Assassin’s Creed Mirage megjelenési dátumát.

Az Assassin’s Creed Mirage PC-re, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X/S-re is megjelenik.

Ez is érdekes:

Birodalmi rohamosztagosok lepték el a budapesti metrót

 

×