A Microsoft új fázisba léptette a keresőt.

A Microsoft februárban leplezte le a „saját” mesterséges intelligenciára alapuló keresőjét. Nem véletlenül fektettek dollármilliárdokat az OpenAI-ba, így a felújított Bing is a ChatGPT-nél már megismert GPT-4-et használja. A bejelentés után nem sokkal már próbálgatni is lehetett az újdonságot, ám volt néhány megkötés. A kezdeti időben a várólistára való feliratkozás után egész sokat kellett várni, az utóbbi hetekben kicsit gyorsult a történet.

Eközben a konkurencia sem tétlenkedett. A Google Bard nevet viselő AI keresője még csak pár országban érhető el, ám bizonyára nem kell sokat várni a globális startra sem. Szerencsére a Microsoft is felvette a ritmust, az Engadget hasábjain olvashattuk az örömhírt. 

Nincs több várólista, mindenki számára elérhető az új Bing!

A mesterséges intelligenciával felvértezett kereső bárki számára hozzáférhető, nincs szükség várólistás jelentkezésre. Egyetlen egy megkötés maradt már csak, a használatához be kell lépni egy Microsoft fiókkal az Edge böngészőben vagy az iOS/Androidos alkalmazásokban.

Nem csak új fázisba lépett a kereső, hanem új funkciókkal is gazdagították a Microsoft mérnökei. A szöveges válaszok mellett grafikonokkal, diagramokkal is találkozhatunk majd. A Bing képalkotója is fejlődött, mostantól több mint 100 nyelvet támogat. Ezen kívül az eddig hiányolt beszélgetési előzményeinket is megtalálhatjuk hamarosan, sőt, később akár folytathatjuk is azokat a szálakat.

Forrás: HVG / Engadget

Jobban fut majd a Windows 12 a Microsoft saját processzorával

×