Hamarosan teljesen átalakulhat a YouTube kinézete, de előnyére vajon?

A világ legelterjedtebb videómegosztója, a YouTube az utóbbi időben egy csomó új érdekes és kifejezetten hasznos funkcióval bővült: megújult például a lejátszási várólista, sokat javítottak a megkezdett-abbahagyott videók különböző platformokon való folytatásán, de feltuningolták az 1080p felbontású tartalmak minőségét is. Úgy tűnik viszont, hogy a változás nem állapodik meg ennyiben, és hamarosan a Youtube kinézete is átalakul.

A Google jelenleg ugyanis egy teljesen új elrendezést tesztel, amitől nem csak a videók leírásai, hanem az ajánlott és kapcsolódó linkelt tartalmak, a funkciógombok – mint a lájk/diszlájk vagy a megosztás, illetve a hozzászólások is teljesen új helyre kerülnek.

A jelenlegi dizájn szerint a webes nézetben a leírások és a funkciógombok rögtön a videó alatt találhatók, míg az ajánlott, kapcsolódó, nemrég feltöltött vagy releváns dolgok jobboldalt foglalnak helyet egy hosszú legörgethető sávban. Nagyjából tehát ezt láthatja most mindenki:

Az új elrendezés ezt fogja teljesen felrázni: a leírások, kommentek és a gombok átkerülnek egy keskeny sávba jobbra, az ajánlott videók pedig egy ömlesztettebb formában alulra lesznek száműzve. Ezzel együtt a következőnek ajánlott videós ajánlások egy rácsnézetben lesznek megtalálhatók alul, nagyjából úgy, mint a kezdőlapon…

… amin szintén variálnak picit. A 9to5google által kiszúrt tesztelő képernyőképe szerint a YouTube webes verziójának főoldaláról a oldalsó gyorsmenü ikonjai is eltűnnek, vagyis csak képernyő bal felső sarkában látható három vonal jelezte gombbal lehet a teljes menüsort lenyitni. Valószínűleg azért döntöttek a YouTube-nál így, mert az emberek többsége a részletesebb menüt használja.

Egyelőre csak a webes felület átalakításáról tudni, tehát a mobilon nézetet és elrendezést egyelőre nem valószínű, hogy megbolygatják. A változtatások egyelőre még csak tesztfázisban vannak, szóval könnyen elképzelhető, hogy a végső verzió nem pontosan így fog majd kinézni:

Ezt is érdemes elolvasnod:

A Kókuszcsoport a TheVR-on kívül mindenkit beelőzött | A MAGYAR Twitch áprilisa

 


 

×