Mielőtt rárepülnél a kalózverziókra, előbb érdemes a Twitteren is szétnézni.

Néha egészen érdekes anomáliákat figyelhetünk meg internetszerte. Például ott vannak azok a Twitch-csatornák, melyek hosszú hetekig, de nem ritkán hónapokig működhetnek zavartalanul úgy, hogy bármiféle engedély nélkül reggeltől estig és megállás nélkül jogvédett filmeket és/vagy sorozatokat streamelnek. Ez nyilván azért kellemetlen, mert a megélhetési streamereket nagyon sokszor már a legkisebb kihágásokért is képesek pillanatok alatt tiltani.

Valami nagyon hasonló történt a hétvégén a Twitteren is, ahová hirtelen ez elejétől a végéig két kasszasikert, az Avatar: A víz útját, illetve a még moziban futó Super Mario filmet töltötték fel. A Twitter illetékesei valószínűleg hasonlóan elmerülhettek a Mario filmen, mint az a több mint 9 millió ember, aki velük együtt végignézte, mire vasárnap délelőttre sikerült eltávolítani.

A dolog érdekessége, hogy a visszajelzések alapján egészen jó minőségű, VOD-verziókban töltötték fel a filmeket, amire konkrétan a Twitter Blue adott módot és lehetőséget.

Ilyen hosszúságú videókat ugyanis csak az Elon Musk vezetése alatt elindított, a profilok hitelesítésére (is) szolgáló előfizetéses modell ad lehetőséget, és nagyon úgy néz ki, hogy különösebben nem is néznek a fizetős felhasználók körmére. De legalábbis nem túl sűrűn. A filmek ugyanis hosszú-hosszú órákig voltak elérhetők, amiket mint mondottam, milliók nézhettek meg teljesen ingyen, kifogástalan minőségben.

A Gizmondo szerint viszont nem ez volt az első és egyetlen ilyen eset: néhány hete a Halálos Iramban valamelyik részét lehetett ugyanígy végigülni, sőt, a mostani akciót elkövető vidsthatgohard fiókról a filmek törlése után a Mézengúz című animációs mesét is elkezdték feltölteni. Az ominózus felhasználót azóta felfüggesztették, de úgy tűnik, hogy ehhez is kellett némi gondolkozási idő.

Szóval torrentezés helyett lehet, hogy mostantól érdemes lesz előbb a Twittert csekkolni, hátha fent van, amit keres az ember.

Ezt is érdemes elolvasnod:

Torrent 2022 – Ezeket a filmeket és sorozatokat torrentezték le a legtöbbet idén

 

×