VRAM-ból sosem elég.

Az AMD éppen a múlt héten szúrt oda az Nvidianak. A reklámkampány lényegét az adta, hogy a Radeon kártyák kevesebb pénzért több VRAM-mal ajándékozzák meg a vevőket. Sajnos 2023-ra az Nvidia tényleg meglehetősen kevés memóriával látja el a kártyáit. Szintén pár nappal ezelőtt derült ki, hogy ez már akár egy 3070 teljesítményén is komoly csorbát ejthet, nem hogy az erősebb modellekén.

Ez leginkább 1440p és 4K felbontásokon mutatkozhat meg, a továbbra is brutálisan népszerű FullHD felhasználóknak talán még egy ideig nem kell félniük. Úgy tűnik azonban, hogy az Intel újabb szintre emelné a versengést. Az elmúlt hónapok árnyesését tovább folytatják, lassan tényleg kihagyhatatlan ajánlattá léphetnek elő az ARC kártyák.

Jelenleg az A770 16GB-os verziója a legolcsóbb új VGA, mely 16GB VRAM-mal rendelkezik!

Az Acer kártyája a jelenlegi Intel széria csúcsa, mely egyedi hűtést is kapott a tetemes VRAM mellé. A korábbi 400 dolláros ár helyett már 340-ért is behúzhatják az amerikai vásárlók. Az európai árazás természetesen nem feltétlenül egyezik meg ezzel, ám ilyenkor mindig a trendet érdemes figyelni. Nem lepődnénk meg, ha hamarosan hazánkban is megzuhannának az Intel egységek árai. A szoftveres oldalon még mindig van mit csiszolni, ám minden hónapban meg is teszik ezt a mérnökök. Lassan tényleg kihagyhatatlan szereplője lesz az Intel az alsó(bb) kategóriának?

Forrás: Videocardz

Az AMD reagált a Ryzen problémákra:

Az AMD reagált a leégett Ryzen processzorokra – KÖTELEZŐ a frissítés

 

×