Számolgattuk egy kicsit.

Napokon belül átlépünk májusba. Ezt két dolgot is jelent. Hamarosan az érettségizők már izgulhatnak, hogy milyen feladatsort állítottak össze számukra, míg a többiek az utolsó teljes hónapot kezdik meg az iskolában. Egyre közelebb a két és fél hónapos nyári szünet. Ki pihenésre, ki nyaralásra használja ki az időkeretet, ám olyanok is akadnak, akik valamilyen nyári munka után nézelődnek.

Rengeteg lehetőség áll a diákok előtt, ám talán a legegyszerűbb és legkézenfekvőbb valamelyik gyorsétterem-lánc lehet. A McDonalds és a franchise partnerek kifejezetten transzparensek akár a bért, akár a munkabeosztást tekintve. Éppen ezért a mai bejegyzésben az ő számaikkal fogunk kalkulálni, hiszen ezekhez kézzelfogható, írott forrásokat is találunk az interneten.

Nézzük is, hogy mennyit kell dolgoznod egy új PlayStation-höz vagy épp egy középkategóriás PC-hez!

A fizetés

Forrás: https://clear97.hu/mcdonalds-allas/

Régiónként eltérhet a kézhez kapott összeg. A Dunántúlon aktív Clear97 oldalán leolvashatjuk, hogy a kézhez kapható, nettó kereset mindenféle kedvezmény nélkül számolva Szombathelyen vagy épp Sopronban 215.000 forint. Ezt teljes hónappal és nappali műszakkal értendő, de sem az ünnepi, éjszakai műszakok, sem pedig az adókedvezmények nincsenek beleszámolva, azaz ennél kevesebbet tényleg lehetetlen keresnünk, ha teljes műszakban dolgozunk.

Forrás: https://www.mcdonalds.hu/dolgozz-velunk/ismerj-meg-minket/egyedi-megoldast-keresok

A teljes műszak napi 8 órára értendő, azaz a fentebb említett 174 ledolgozott havi óra 22 napot ad ki. Az étteremnél lehetőség van akár 4, akár 6 órás műszakokra is, ekkor értelemszerűen kevesebb bérezéssel kell számolnunk, de vegyük alapesetnek a teljes, 8 órás műszakokat.

Mennyit kell dolgoznom, hogy vehessek egy új PlayStation-t?

Ahogy fentebb is említettük, 22 napot kell egy hónapban dolgoznod 8 órás műszakban, hogy megkapd a fentebb említett 215 ezer forintot. Ez azt jelenti, hogy naponta közel 10 ezer forintot keresel, míg óránként 1235 forintotot. Az esetek 99%-ban ennél többet fogsz, ám a körülmények ismerete nélkül csak ezzel tudunk számolni. Diákként feltételezzük, hogy külön albérletre, stb.-re nem kell még költeni, így a megkeresett pénz jelentős része a kinézett eszközökre fordítható. Nézzük is, hogy ez mire elég:

Te tervezel nyáron dolgozni?

Egészen remek filmekkel és sorozatokkal bővül tovább a SkyShowtime májusban

 

×