Nem kell sokat költenünk a minőségi szórakozásra.

A következő nagy, nyári Steam Sale-re még várnunk kell, ez azonban nem jelenti azt, hogy ne lehetne csemegézni a tematikus felhozatalból. A Valve több apróbb akcióval is szokott jelentkezni év közben, ezeket valamilyen kategóriára vagy alkalomra húzzák rá. Hol egy játék díjátadóját ünneplik meg, hol pedig a cég talál ki valamilyen tematikát.

Nem nehéz kitalálni, hogy a jelenleg is zajló Steam Puzzle Fest milyen stílusú játékokkal csalogatja a potenciális vásárlókat. Igazi klasszikusokat is megtalálhatunk az akciózott címek között, de rejtett kincsekre is bukkanhatunk. Szerencsére a DigitalTrends csapata ismét a segítségünkre sietett, hogy kiderülhessen, melyik 5, 10 dollár alatti játékra érdemes lecsapnunk.

Portal és Portal 2 – 2€ alatt

A Portal játékokat nem igazán kell bemutatni. FPS nézetről beszélhetünk, ám a kezünkbe adott Handheld Portal Device nevet viselő kütyü nagyot tud csavarni a dolgon. Mindkét cím egy igazi mestermű, így kötelező vásárlás lehet a 2€-ba sem kerülő Bundle. Ha nem csak egyedül szórakoznál, akkor a második rész ajánlott, hiszen az abban elérhető Co-op mód multiplayer szórakoztatást is tud nyújtani. A Workshop keresztül ráadásul mások által készített pályákon is átverekedhetjük magunkat, így végtelen időtöltéssel kecsegtet a Portal Bundle megvásárlása. 

Dorfromantik — 9,09

Ha egy kicsit nyugisabb cím felé vennéd az irányt, akkor a Dorfromantik lesz a barátod. Az indie cím egy építkezéssel vegyített stratégia és kirakós játék, ahol a lapkák elhelyezésével egy gyönyörű és egyre növekvő falusi tájat hozhatsz létre. Fedezd fel a különböző színes biomokat, fedezz fel és oldj fel új lapkákat, és teljesíts küldetéseket, hogy megtöltsd világodat élettel. Most, hogy 10 euró alá beesett az ára, nagy hiba lenne kihagyni.

Freshly Frosted – 5.48€

Szereted a fánkokat és a sütiket? Akkor nem tudsz majd nemet mondani a Freshly Frostedre sem. Ez a kirakós játék futószalagokra és azok működésére épül, amelyeket a játékosoknak megfelelően kell összehangolniuk, hogy a a fánkgyárukban készülő süteményeket a játék által kért módon díszíthessék és készíthessék el. Jelenleg 6 euró alatt is hozzájuthatunk a cuki címhez. 

Strange Horticulture – 8.87€

Ha egy kicsit autentikusabb élményre vágyunk, akkor a Strange Horticulture egy erős cím. A Strange Horticulture egy okkult kirakós játék, amelyben egy helyi növénybolt tulajdonosaként játszhatsz. Találj és azonosíts új növényeket, simogasd meg a macskádat, beszélj a boszorkányokkal, vagy csatlakozz egy szektához. Jól hangzik, ugye? Most 9 euró alatt behúzhatjuk Steamen. 

Railbound – 9,59€

A játék nem akar több lenni, mint ami, ám azt zseniális módon viszi véghez. Egy igazi chillelős kirakós játék, ahol a síneket kell megfelelő irányba és módon rendezni, hogy sikeresen abszolváljuk a pályákat. Különleges grafikai atmoszférája pedig csak hab a tortán. Ha bejön a stílus, akkor kötelező vétel, ráadásul most 10€ alatt hozzájuthatsz. 

Superliminal – 8,39€

A Superliminal minden kétséget kizárólag inspirálódott a Portal címekből, már csak a nézet miatt is párhuzamot vonhatunk. Ebben az észbontó FPS puzzle játékban a mélység és a perspektíva kétarcúságát kihasználva lehetetlen rejtvények megoldásával menekülhetsz ki egy szürreális álomvilágból. Mindezt most fél áron, 10€ alatt. 

Puyo Puyo Tetris és Puyo Puyo Tetris 2  – 4.99€ és 7.49€

Ha inkább az árkád stílus áll közel a szívedhez, akkor a Puyo Puyo Tetris címek kihagyhatatlan elemei az idei vásárnak. A játékmódot nem nagyon kell magyarázni, hiszen az alap címet mindenki jól ismerő. Mindkét játék 75%-os akciót kapott, így az első és második rész is bőven 10€ alatt vihető. Külön is élvezhető, önálló játékok, ám a folytatás több játékmódot és részletesebb storymódot kapott.

Amatőr módon nevezte el a kártyát az MSI – Az Nvidia be is tiltotta

 

×